Váltakozó futás a kacsás tónál

Ma már valami értelmesebbet kellett futni és a hosszabb futás helyett egy gyorsító edzést választottam. Azt úgy is nagyon rég futottunk. Váltakozó futást, azon belül is 2 perc gyors és 1 perc lassút választottam. Iszonyat melegben indultunk ki a Kacsás-tó felé és én bozótnadrágban mentem, mert magas fű van mindenhol és amúgy is ki szokott dörzsölni a kisnadrág. Épp kanyarodtunk volna be balra a földútra, mikor megláttunk egy szemben közeledő futót. Én egyből kiszúrtam, hogy Tamás Peti lesz az. Jött velünk egy darabon és Geri hétvégi túrájáról (4×56) és a Vértes Kupáról beszélgettünk. Körülbelül ekkor kezdtem magam jobban érezni, mert az első 3km az valami félelmetesen rossz volt. Itt az erdőben talán kicsit hűvösebb is volt és kezdtem bemelegedni is.
Mire kiértünk már tudtam, hogy nem lehet nagy baj, max kicsit lassabb lesz az edzés, mint szeretnénk.
Nekikezdtünk Gerivel és mivel nekem nem volt órám, így Gerinek kellett mondania, hogy mikor van vége az aktuális résztávnak, vagy pihenőnek. Rögtön az első pihenőben le is maradt, mert az órája nem úgy csipogott, mint akarta. Megvártam, majd innentől már nem foglalkoztunk a csipogással.
A második körben megkérdeztem, hogy menjünk e hármat, amire nem volt egyértelmű nem Geri válasza, így aztán ráálltunk egy harmadik körre is. Nem volt különösebb bajom, egész jól bírtam és meg se szakadtam, de azért éreztem, hogy kemény amit nyomunk és a két percek végén, ha felfele jött, akkor a lábam már kezdett beállni. Kicsit lemaradt Geri a legutolsó gyorsban, de pár másodperccel mögöttem beért és ekkor mértem egy pulzust, ami 162 lett.
Az idő 23:10 körüli, ami kicsit gyengébb, mint a korábbi ilyen edzéseken, de ha az első lassúban nem vacakolunk, akkor kb. egyforma lett volna. Úgy látszik ez a tempónk az ilyen edzéseken.
Teljesen vizes voltam és a gatya is rámtapadt. Visszafele a másik útvonalon kocogtunk és kezdtem érezni, hogy ez az edzést rendesen kifektetett. Azért összesen 17km lett, ami nem kevés.
 
Összesen 17km, 120 szint és 77 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.