Lendületes futás a pusztában

Mit lehet csinálni, mikor a hegy messze van? Ez a kérdés mostanában nem igen foglalkoztat, mert többnyire a hegy lábától indulok futni, de most Lőrincről kellett kimenni futni.
Valami keményebbet akartam edzeni ez pedig itt csak gyors edzést jelenthet. Résztávozni nem akartam, így egy lendületes futás mellett döntöttem.
Apámmal együtt indultunk el és futottunk a túlsó játszótérig egész könnyű tempóban. Nem is lett volna célszerű megfuttatni pár nappal a Szenior VB előtt, még a végén rám fogná, ha valami nem jól sül el. 🙂
Tehát szűk 3km bemelegítés után kezdtem el tolni érzésre olyan gyenge 4 perces tempóban. Mérni sajnos nem tudtam a futást, mert az Polar órám halott. Nem ment túl jól, de gyengén sem. Haladtam rendesen és kerülgettem a pocsolyákat. A Gyáli főcsatornán nem lehetett átkelni, így balra kanyarodtam, majd a megszokott másik útvonalon indultam haza. Itt ért az első meglepetés, mert elmocsarasodott a vidék. Ez nem szokatlan télen, vagy tavasszal olvadás után, de nyáron itt inkább a kiszáradás a jellemző. Hát most nem, így kissé vizes lett a lábam, főleg, hogy eléggé felhagyták az utat. A víz most még nagyobb területen állt, mint máskor, így elvacakoltam egy kicsit, majd ezután toltam tovább. Jött az átvágás a mezőn, ami máskor is kemény szokott lenni, de most derékig ért a gaz, így elég küzdelmes lett, ráadásul amikor kiértem az útra szembesültem vele, hogy ott is felnőtt a gaz, így küzdhettem tovább. Már azt hittem túl vagyok a megpróbáltatásokon, mikor a másik útra kanyarodtam, de hamar kiderült, hogy nincs is út. Előbb csak fű, majd csalán borította az út helyét, így kerültem egyet, majd visszamentem az út helyére. Később kiderült, hogy párhuzamosan 30m-re a másik oldalon van egy új út, amin végül futottam tovább. Még összeszedtem egy csomó ragadó növénymagot a bozótnadrágomon, majd kiküzdöttem magam a házak mellé. Itt még egy kis szemétdombon futás jött, ami meggyőzött arról, hogy nem is szeretek én itt futni. Ez után szerencsére már csak az aszfaltút volt és Péter-halom. Az aszfalton még toltam, majd az erdőben már csak levezettem. Elég sötét volt már és nem is terveztem rohanni.

Egész kemény edzés lett. Olyan 90 perc és 20km lehetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.