Tereprésztáv

Már korábban eldöntöttem, hogy ma tereprésztáv lesz, méghozzá úgy 3-400 méterek, mert nem szándékoztam teljesen szétcsúszni és nem árt a gyorsítás az elkövetkezendő középtávú versenyekre. Amúgy is elsőre jobb óvatosnak lenni.
Geri jött át, így tőlünk indultunk neki a hegynek, én edzőcipőben, Geri szögesben. Felcsattogtunk a Turulhoz a lépcsőn, majd a Kisréti Vadászház melletti tiszta erdőig. Összesen 27:20 lett a bemelegítés.
Úgy gondoltam, hogy a decemberben nyomott tereprésztáv körét tudom fogni követni, így nem jártuk be a kört előre, hanem rögtön nekiestünk.
Már az első gödör ami fix pont volt alig lett meg, de utána volt egy kis csalán és a jellegfát sem találtam meg, ami pedig az egyik fordító lett volna, így a kör áttervezése mellett döntöttem. Egyébként kicsit hosszú is lett ez az első "résztáv", mert 2:34 lett.
Kinéztünk Gerivel 2 jellegzetesebb fát egy csalánmentes részen, így csak a kör "rajtja" maradt ugyanazon a helyen.
Egy (fél)kör olyan 360m lehet kb. 30m szinttel. A kör másik felét azaz a lefelét könnyen futottuk, így nem számított, hogy arrafele csalán is van.
 
A 6 darab résztáv:
1:31,9
1:35,4
1:30,2
1:32,8
1:30,6
1:31,8
 
Elég kemény volt, mert az eleje volt nagyjából sík, néhány kisebb legallyazással, majd egy kis völgy, aztán emelkedő. Itt kerültük az első jellegfát, ami után egy nagyobb lefele jött, majd a meredek felfele a végén.
 
Összesen nem lett ugyan túl sok, de a lassú szakaszokkal azért egész szép távot összegyűjtöttünk. Elején Geri vitézkedett, majd a második felében már nekem ment egy kicsit jobban, ám a felfelét mindig Geri bírta jobban.
 
Visszafutottunk a Turul felé, ahol a lépcső mellett jöttünk le, amiben borultam egy nagyot. Többször nem is akarok itt lefutni.
A pulzusmérőmben lemerülhetett az elem, mert semmit nem mér, kivéve néha Geri pulzusát.
 
16km, 500 szint, 79:39

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.