Hegyi etap

A tegnapról elhalasztott edzés bepótlása volt ma a program és mindezt hármasban tettük Gerivel és Skulóval.
Kicsit esős volt az idő, de legalább a hőmérsékletre nem lehetett panaszunk és az edzés alaphangulatát megadta a Tour De France, amit a srácok indulás előtt fél órával még néztek és nekem is beszámoltak róla. Meg is állapítottam, hogy ma hegyi etap lesz egy kiemelt, egy első kategóriás és egy harmadik kategóriás heggyel.

A kiemelt kategóriás természetesen a nagyvölgy volt, aminek az én vezetésemmel indultunk neki, majd Geri ment előre és azon nyomban ott is hagyott, Skuló pedig még tőlem is lemaradt. Féltávnál 8:32-nél voltam 8 másodpercre a rekordtól, de ekkor már majdnem utolértem Gerit. Ez kicsit később meg is történt, majd nem sokra rá előrezavart. Az irtásra kiérve aztán már ő ért utol, így a tetejére egyszerre értünk 14:49 alatt. Ez mindössze 12 másodpercre van a rekordtól, ami ezek szerint simán megdönthető még ilyen közel sem tökéletes időben is. Persze most nem ez volt a cél, így igazán ki se futottam magam. Átlag pulzusom 170 volt és a max. is "csak" 176, ami a rekordkor mértnél alacsonyabb. Nem sokkal később Skuló is felért és együtt kocogtunk le a Kisréti vadászházhoz, majd a fordulás után immár egyedül elől futva nyomtam meg a nyeregig az emelkedőt. A vége 7:30 lett (168-as átlag és 175-ös max pulzussal) és ez kicsit jobb, mint legutóbb. A végén még volt egy harmadik domb is, amiben csúnyán "odaaláztak" a srácok, de a 2:03 még mindig 1 másodperccel jobb, mint legutóbb.
Levezetésnek volt még szűk 4km, így az egész edzés 15km lett. Szerintem jól sikerült, hisz igen kemény volt, de nem is haltam el.
Amennyire úgy éreztem tegnap, hogy nem fejlődök és kicsit értelmetlen erőlködni, ma olyan bíztatóan látom a helyzetet.
 
Max. pulzus: 176
Átlag pulzus: 149
Átlagtempó: 5:40
 
Összesen 15km, 500 szint, 83:09

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.