Gyorsulnom kell!

Nyakunkon a versenyszezon és mostantól a HOB-on futott sebesség nem lesz elég (ott se volt), így nincs mese. Gyorsítani kell!

Persze azért némi időt hagytam magamnak és nem kezdtem vasárnap résztávozni.

04.11. Vasárnap: Pihenő (3-4km séta)
04.12. Hétfő: 8,5km, 120 szint, 46:10 ; Gyurival futottunk egyet a hegy oldalában Budaörs tetején.
04.13. Kedd: 19km, 84:31

Ez a keddi edzés több szót érdemel. Magamtól ilyet nem nagyon tudnék futni, illetve fene se tudja, de igen nehéz magamra erőltetni 19km-t 4:30-ban, hát még úgy, hogy bemelegítést és levezetést is beleértjük.
Épp ezért külön jó, hogy Ashenafi vevő volt egy közös futásra. Ő már délelőtt letudta a kemény edzését, így délután csak kocogott egyet velem és persze minden a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. Kedélyes beszélgetős kezdés bőven 5 perces fölötti tempóban, majd pár kilométer után mikor először nem jutott levegő a mondatom második felére eszméltem, hogy már megint 4 percesben megyünk. Kertvároson át az ipari parkban futottunk, majd vissza. Nagyjából a fordulóig bírtam jól tartani magam, visszafele már elég küzdős volt, de megcsináltam. A tempó ezen a szakaszon 3:45 és 4:10 között változott, csak a felfelékben csúsztunk fölé. A középső 12,5km így is 4:12-es átlagtempójú lett. Mindezt 158-as átlag és 174-es max. pulzussal futottam.
A végén azért még maradt 1km laza futás, majd nekem a hazafutás újabb 1km-e, de ekkor már ez sem esett jól. Sajnos a szemerkélő eső miatt a közös gimnasztika kimaradt, amit most érzek is magamon.

Kellenek az ilyen edzések, ősszel is ezekkel szívtam fel magam. Mindezt kiegészítve még a terepfutásokkal egész jó tavasz elé nézek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.