Agyontekert városi sprint

Valahogy mióta rossz a bokám szeretem a városi sprint versenyeket. Merek 100%-os tempóban futni és nem is kell a lábam elé nézni.
Reméltem, hogy ma sikerül egy jót futnom és ez többé kevésbé be is jött. Melegíteni sajnos nem melegítettem eleget. Olyan 2,5km lehetett, de nem éreztem magam úgy utána, mint szerettem volna.
Ennek megfelelően nem is indult túl pörgősen a pálya és apróbb bizonytalankodások is voltam. A kettesre se volt jó jobbról kerülni, de alapvetően nem nagyon hibáztam semmit. A 10-es ponton aztán már láttam magam előtt Vörös Endrét, aki 2 perccel indult előttem és itt kifejezetten jól haladtam. A 11-re Antal Andrist is megfogtam és a 12-er szépen az élre is álltam, hogy aztán rögtön túlfussak a ponton. (hiba: 0:30)
Jól haladtam a térképcseréig (18-as pont) és utána is észrevettem a jó megoldásokat. Baromira bosszantott ekkor már a pályában található sok csiki csuki. Az elején neki is rohantam 3 másik futónak, akik közül egyet sikeresen fel is löktem. Az meg, hogy a 20-as mellett elfutva fogtam a 19-est, majd vissza a 20-ra és újra a 19 mellett elfutva kellett menni a 21-es pontra kész baromság volt.
Végig én vezettem a bolyt és nem is volt hiba egész a 23-as pontig, ahol már előre próbáltam gondolkozni és nem néztem pontosan hol lesz a pont az udvarban. Melléfutottam, megtorpantam és csak jobbra nézve láttam, hogy a többiek már fogják a pontot. (hiba: 0:10)
Nem is lett meg a jó útvonal a 24-es pontra és loholtam a többiek után. (hiba: 0:05)
Hiba lett a vége, mert egy kapualjjal később futottam be a 25-re is, így a többiek mögé kerültem végérvényesen. (hiba: 0:10)
Innen a célig próbáltam visszafutni Antal Andrisra és Vörös Endrére, de nem igazán sikerült. Ahhoz túl messze voltak, hogy ne kelljen tájékozódnom, így hiába láttam őket néha bevillanni jelentősen nem közelítettem hozzájuk.
A célban persze nem voltam elégedett. Az 55 másodperc hiba nem az igazi, bár nem is olyan vészes.
Egy rendes bemelegítéssel még lehetett volna vagy 20 másodpercet “spórolni” és főleg a fél perces hiba nem kellett volna.
Annak ellenére, hogy az első napi és a mai futásom lett eddig a legjobb pont ez a 2 nap kifejezetten nem tetszett. Nem szeretem az újításokat és a klasszikus tájfutáshoz ennek a 2 napnak sok köze nem volt. Valahogy a mai pálya meg kicsit ki is borított.
Ez a Hungária Kupa nem rólunk szól, hanem a VB-ről. Ezt tudom én is és nem is zavar, hisz szurkolni jöttünk, így nyilván kellenek kompromisszumok és egy fél napos ácsorgás után sem várhat az ember magától túl sokat. Azonban a mai nap kész megcsúfolása volt a tájfutásnak. Ahogy a téren nyomorogtak az emberek a kis árnyékot keresve, majd egy feleslegesen túlcifrázott pályán csiki-csuki átmenetek közben sorra rohantak egymásnak nem jött egy egy fikarcnyi tájfutó feeling sem. Jobb lett volna egy rövidebb pálya valami kiesőbb célhellyel a mai napra, ha már egyszer a két sprint VB szám közé be kellett passzírozni még ezt is. Senki nem haragudott volna meg, ha csak 20 perces a mai pálya.

Max. pulzus: 178
Átlag pulzus: 169
Átlagtempó: 4:11

Összesen 10km, 47:40

Térkép, útvonal és részidők (Routegadget)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.