Orientathlon

Nem igazán csípem az újításokat a tájfutásban, így az Orientathlon sem az a szám, amit én szeretni fogok. A Hungi azonban ezzel a versenyszámmal kezdődött, így nekem sem maradt más, mint ennek teljesítése.
Bemelegítésnek bő 2km-t futottam, majd jó sokat ácsorogtam a mezőnnyel együtt a rajtra várva. Nem egy egyszerű versenyszám ez a rendezők szempontjából, de magukra vessenek. Nem hiszem, hogy túl sokan kérték tőlük ezt a versenyformát.
A rajt után ott találtam magam a 40-50 fős mezőny közepén és ez sokat nem is változott a hármas pontig. Az első kettő teljesen egyértelmű volt, míg a harmadiknál nem igazán lehetett kiválasztani a pontcsoportból a megfelelőt, hisz mind szikla volt egy meredek hegyoldalban. Szerintem ezt el is rontottam, legalábbis ha tippelnem kellene akkor erre fogadnék az első körös hibámmal kapcsolatban. Innentől nem igazán láttam magam előtt embereket. Gyuri futott mellettem, majd az ötösre már egy boly mögött értem, így a célba is egész elől érkeztem.
Az egy büntetőköröm után indultam is tovább és a rét szélét néztem ki magamnak, de aztán pár méter után rájöttem, hogy a térképrajtig lehet mégis el kellene menni. Ezzel buktam vagy 20 másodpercet, a rosszabb útvonalról nem is beszélve. Ebben a körben fogalmam sincs hol hibáztam, de megint egyet rontottam. Ellenben leraktam a bojt, mikor a hegynek fölfele húztak és én egy idő után leváltam róluk. A harmadik kör kicsit mászósan kezdődött és el is néztem a domborzatot, de viszonylag gyorsan korrigáltam és apróbb bizonytalankodások után hiba nélkül teljesítettem a harmadik kört, így már nyugiban futhattam az utolsó kis egyenes kört. Az eredményem még engem is meglepett. Úgy tűnik a többieknek még ennyire sem ment ez a játék, mint nekem. A 6. helyem legalábbis ezt mutatja. Hiba így is volt benne vagy 2 perc és persze a 2 büntetőkör is lehetett még vagy 1 perc. Úgy éreztem a futás nem megy kifejezetten jól, de utólag nézve valószínűleg rosszul sem mehetett. A pulzusom is azt mutatja, hogy egész jól kifutottam magam.
Egy szűk kilométert még le is vezettem a réten.
Az Orientathlon nem nyerte el különösebben a tetszésemet. Játéknak ugyan jó, de már egy Hungi első napnak is erőltetett volt. Leginkább egy terepfutásra hasonlít, ami közben Trail-O feladatunk is van. A mezőny csak rohan, tájékozódni nem nagyon kell, csak kiválasztani az ötből a saját pontunkat.

Max. pulzus: 180
Átlag pulzus: 170
Átlagtempó: 6:34

Összesen 10km, 300 szint, 57:18

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.