Az évszázad OB-jánaka hete

Hétfő: 11km, 200 szint, 65:54
Kedd: 9km, 49:25
Szerda: 8km, 36:42
Csütörtök: 6km, 80 szint, 28:47
Péntek: 15km, 500 szint, 86:21
Szombat: 23km, 750 szint, 137:14
Vasárnap: 13km, 150 szint, 72:03
 
Összesen 85km, 1680 szint, 7 óra 56 perc 26 másodperc
 
Úgy gondolom, hogy az edzések szempontjából ez a hét teljesen rendben volt, ám az eredmények mégis elmaradtak.
Valahogy nem igazán voltam friss az OB-n és erő ugyan volt bennem, nem tudtam kifutni magam. Vasárnapra aztán persze kijött a fáradtság, ami főleg annak köszönhető, hogy eléggé elszoktam a terepfutástól.
Most el kell döntenem, hogy lazára veszek-e jó 1 hónapot, vagy inkább megszakítás nélkül nekiesek az ősz hátralévő részének és ezzel tulajdonképpen a jövő évi felkészülésnek. Azthiszem ez utóbbit fogom választani, hisz nyáron úgyis kihagytam 1,5 hónapot. Csak bírjam ki fejben!

 

“Az évszázad OB-jánaka hete” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. szerintem nagy megmérettetések előtt minimum három napot teljes pihenéssel kellene töltened, vagyis szigorúan 0 méter futással… erre vonatkozóan pelyhe dani tudományos értekezését ajánlhatom figyelmedbe, még akkor is, ha picikét eltúlozva adta elő az erre vonatkozó tudnivalókat… és ha brutálisan széjjelpihented magad, akkor olyan leszel mint a kiéhezett leopárd, aki alig várja, hogy széjjeltúrja az erdőt… a lényeg hogy a legnagyobbb megmérettetések előtt le kell szarni a kilométergyűjtést, mert különben a nagy verseny is csak egy edzés lesz, bármennyire is kemény… tavaly kovács ádámtól megkérdezte a szpíker, hogy hogy készült fel az ob-ra… azt felelte: sokat pihentem… természetesen ő nyert…

  2. Hát nekem a saját tapasztalatom az, hogy ha 1 napnál többet kihagyok, akkor teljesen szétesek. Sípol a tüdőm és 80% körülire esik a teljesítményem. Már akkor is gondok szoktak lenni, ha 1 hétig nem csinálok még egy felrázó laza résztávot sem, mint pl. a 2006-os főiskolás VB előtt.

    Szerintem a pihenést mások is úgy értik, hogy csak átmozgatnak. Az aztán végképp nem terhelés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.