Ablon céges váltóverseny

Ma ismét a munkahelyi csapatommal vettem részt utcai futóversenyen és a tavaly már kipróbált Ablon Business Run-on indultunk el.
Sajnos egy sérülés miatt csapatunk megfogyatkozott, de Skuló bevállalta a 3. futó szerepét és az azzal járó 2,5km-t.
Nem igazán éreztem úgy, hogy normális teljesítményre képes leszek. A tavalyi 16:59-es időm nagyon távolinak tűnt az 5km-es távon. Titkon is csak abban mertem reménykedni, hogy 18 percen belül fogok futni.
Bemelegítésnek 4km-t futottam körülbelül, amiben volt pár repülő is, majd beálltam a tömegbe, hisz idén is nekem jutott az első szakasz. A rajt után próbáltam végre nem egyedül futni és be is álltam egy srác mögé. Az 1km éppen 3:20 alatt volt, majd úgy 1,5-nél valahogy mégis előre keveredtem, de ezt nem éreztem gondnak. A 2km is megvolt 3:20-ban, mert pont 6:40-nél hagytam el, majd a 2,5km-es első kört 8:28-nál fejeztem be és kezdtem meg a boly elején a második kört.
Kezdtem érezni, hogy ez nekem így nem lesz teljesen jó és előre engedtem Csőkör Zolit, aki eddig mögöttem futott. Egy darabig nem is volt gond mögötte, de úgy 1km-vel a vége előtt, mikor a bolyból megindult valaki és követni próbáltam a gyomrom elkezdett kicsit rendetlenkedni. Amúgy is szétvoltam és kicsit meg is törtem, így a végét már csak leszenvedtem és a 4 fős bolyból utolsónak értem célba, összességében a 10. helyen 17:21-es idővel (saját mérés).
Ugyan idén szerintem egy kör az olyan bő 50 méterrel kevesebb volt, mint tavaly, de azért elégedett vagyok az időmmel. Rosszabbra számítottam és az utolsó 1km-t leszámítva nem is ment rosszul a futás.
István és Skuló is nagyot küzdöttek, aminek kezdetben úgy tűnt egy dobogós hely lett az eredménye, de sajnos az eredményhirdetés alatt kiderült, hogy idén megint lecsúsztunk az Informatikai cégek közt a dobogóról, mert a 2. helyezett csapat valamiért kimaradt az előzetes eredménylistából.
A női csapatunk is jót futott, főleg mivel nekik ez volt életükben az első futóverseny. Azon túl, hogy kategóriájuk első harmadában végeztek még nagy eredmény, hogy kedvet kaptak a futáshoz.
 
Összesen 10km, 42:21

 

“Ablon céges váltóverseny” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Szia!

  Sajnálom, hogy lemaradtatok a dobogóról. Vasárnap még a 3. helyen szerepelt a nevetek a neten. Én sem voltam teljesen egészséges, ezért az első körben – legalább a szeles részen -próbáltam bújni a bolyban. A kör végén éreztem, hogy lassú a tempó, ezért is álltam előre. A többiek nem igazán akartak vezetni, csináltam is két iramváltást, ami után csak négyen maradtunk. Az utolsó kilóméteren a két “utasunk”, ahogy vártam, meg is indult. Mi a kategóriánkban – két év után – újra dobogóra álltunk.
  Jobbulást, és sok sikert az OB-n!
  Üdv, Csőkör Zoli

 2. Szia!

  Grat a futásodhoz és a dobogóhoz!

  Bajom egyébként nincs, csak nem kellett volna 1-kor Mexikóit ebédelni. 🙂
  Amatőr hiba, még jó, hogy 5km-nél végetért a verseny. 🙂

  Az egyik “utas” egyébként (szürke pólós) az első bő 1km-n vezetett és én álltam a szélárnyékban.

  Jó buli volt. Ez a lényeg!

 3. OK! Nem is kell véresen komolyan venni.
  Szeretem a váltókat, jobban motivál, mint az egyéni futás, főleg, ha jó hangulatú a csapat.

  Az első km-en még hátrébb voltam… A gyöngyösi srác is vezetett volna szerintem, de az edzője bekiabált neki az első kör végén, hogy Maradj hátul!

  Üdv,Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.