Túra a Júliai-Alpokban

A tervünk az volt, hogy ma nekivágunk nagy hátizsákokkal egy 2 napos magashegyi túrának, de a tegnapi tapasztalt időjárás úgy tűnt nem teszi ezt lehetővé. Végül mégis nekivágtunk és az időjárással is szerencsénk volt. Már lentről is láttuk, hogy olyan 1800-2000 métertől hó borítja a hegyet, de ez nem tartott minket vissza. Edittel kettesben a Hét tó völgyén át közelítettük meg a Planika turistaházat, ahol az éjszakát töltöttük a holnapi Triglav csúcstámadás előtt. Fent persze már belefutottunk a hóba, ami néhol egész megnehezítette a haladást. A meredekebb részekről elsöpörte a szél, de a laposabb helyeken akár 30 cm hó is van.

Nem épp egy komfortos hely, ellenben jó drága. Mondjuk nem is vártunk mást egy 2400 méter felett található turistaháztól, ahova helikopterrel tudják felhordani a kaját és minden mást.
A mai túránk bő 8 órán át tartott és ugyan kilométerben nem tudom mennyit mentünk, de tartottuk a kitáblázott időket, sőt még a pihenőidőnk is belefért. A szint, amit leküzdöttünk bő 2000 méter volt. Ennyit a számokról és most jöjjön pár lélegzetelállító fénykép a tájról:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.