2,5 órás edzés, 8km futással

Ma hazafelé gyönyörű volt a Vértes és tudtam otthonról mehetek majd ki egyedül edzeni. De jó is lett volna megállni valahol az autóval és terepen futni egyet valamelyik régi térképpel. Csak könnyedén, de hegyen völgyön át, pontok helyét érintve.
Végül itthonról indultam el a közelgő vihartól lehűlt időben és futottam egy könnyű 8km-t. Közben éreztem, hogy ha terepre mennék, akkor a bokám most is rossz lenne, néhány göröngyösebb részen így is figyelnem kellett. Az erdő baromi szép most, illatozik minden, szóval tavasz van! 
Valahogy mégsem vágytam többre, mint ez a 8km. Épp csak átmozgatni akartam, no meg persze szétázni sem szerettem volna.
Persze az edzés így is olyan hosszú lett, mint egy hosszú futás, mert majd 2 órát nyújtottam, tornáztattam és erősítettem a bokám, de ezen túl is gimnasztikáztam s erősítettem egy keveset. Végigcsináltam a teljes bokatornát, kipróbáltam pár új gyakorlatot is és nagyon óvatosan az oldalsó bokaszalagokat is nyújtottam egy kicsit.
Remélem hamar eljutok a dokihoz, mert jó lenne mindent annak a tudatában csinálni, hogy használ is.
 
Összesen 8km, 38:05

“2,5 órás edzés, 8km futással” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. le tudnád írni röviden hogy a bokatrona keretében mit csinálsz? Meg azt hogy hogyan kell jól beragasztani a bokát! Köszi

 2. Bokatorna leírását itt találod: harzol.blog.hu/2007/12/16/bokatorna_boka_erosites_nyujtas_es_egyen

  A boka leragasztásában én még amatőr vagyok. Leukoplastot gondolom ismered, minden patikában kapható. Én úgy szoktam minimum 2 réteget ragasztani a bokámra, hogy kívül nagyon feszes legyen (ragasztás közben befelé döntöm a bokám) és a bokacsont fölé érjen 10-15 centivel. Belül elég kicsit kevesebbet ragasztani.
  A végén még tekerek egy réteget körbe is a bokám fölött.

  Mások mindenféle átlós ragasztással is próbálkoznak, de ezt csak párszor próbáltam.

 3. Biztos hülye kérdés, de a magasszárú (talán VJ vagy Jalas) stoplis sem használ?
  (Most nem olvastam vissza az előzményeket, de tudom, hogy már tavaly is küzdöttél a bokáddal, akkor a Dyn-Air párnát keresve jutottam el hozzád a Google-n /Most meg élvezettel olvastam, hogy mások hogyan keveredtek ide a Google-ból/)
  Egyszer Gárdonyi Zoli (ex-MAFC, most talán BÖF)mesélt egy fűzős-tépőzáras zokniszerű bokavédőről, ami elég jónak hangzott, esetleg ezt kombinálhatnád a magasszárúval. Bár a kettőnek együtt lehet, hogy már cinkcsizma feelingje lenne.

 4. Van egy magas szárú Jalas cipőm.
  Tavaly az OB döntőn nem jött be. A gond az, hogy igazából nem megy ki a bokám, csak megbillen és már ez megrántgatja a szalagokat. Ezen se a ragasztás (leukoplast), se a magas szárú cipő nem segít, mert később fogja meg a lábam, mint mikor a szalagok.
  Holnap megyek vele egy specialistához. Úgy gondolom az oldalsó szalagok nyújtása segíthet, de azt meg elvileg nem szokás nyújtani, hisz laza lesz tőle a boka.

  Próbáltam az ilyen bokára húzható bokavédőt is, de az maga volt a halál. Semmit nem fogott és kényelmetlen volt.

  Persze ez mind (magas szárú, leukoplast, bokavédő) megakadályozza a komolyabb sérülést, de ez nem megoldás.

 5. Szerintem kérdezz meg egy olyat is, aki régóta hordja ezeket a cipőket. Ők ugyanis dícsérik.
  A leukoplast hosszú távon többe kerül, mint egy ilyen cipő. Én 900 Ft-ot egy hétvégén rátekerek a bokámra.

 6. Szia! Én is google-n keresztül jutottam el ide…mert szenvedtem egy részleges bokaszalag szakadást már 3hete, nagyon fontos lenne,hogy minél előbb felépüljek,mert sajnos a sport teszi ki most az életem és nehéz helyzetben vagyok,mert nem Mo.n tartózkodom….a 6 hetet mindenképp meg kell várnom vagy elkezdhetem már az erősítést? illetve mit gondolsz a rögzítőt meddig kell hordanom,mert soknak tartom,amit a doki mondott?
  Köszönöm a segítséged!
  Üdv:Reni

 7. Szia!

  Én a 6 hetet bizony kivártam anno. Addig hordtam a bokarögzítőt.
  Biciklizni szerintem már elkezdhetsz bokarögzítőben. Nem tudom mennyire kényelmeset kaptál, illetve milyen súlyos volt a sérülésed.
  Szóval amit a bokarögzítőben meg tudsz csinálni azt szabad is. Nyilván kifelé (ha oldalsó szalagok sérültek) ne feszegesd a lábad és semmi olyat ne csinálj, ami olyan irányú terhelést okoz.
  Minden más szép fokozatosan szerintem már szabad.

  harzol

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.