Felrázó 5x200m szögesben

Nem tudtam mit fussak ma, mert a tegnapi után olyan nagyon nem akartam keménykedni. Hosszúra nagyon nem vágytam, mint ahogy egy egyenletes lazábbra sem, ellenben valahogy kicsit felpörgetni magam úgy gondoltam jól fog esni.
Ki is találtam, hogy csak ki kellene rendesen próbálni a szögest, amit most vettem és ezt a Gerely pályán is meg lehetne ejteni. Kezemben a cipővel kikocogtam a pályára, mentem még pár kört, majd átvettem a szögest 3km után.
Csináltam 10 repülőt, ami alatt nagyon mentek a lábaim. Persze ez szögesben nem is csoda. A föld, ami a pályán van enyhén hepehupás és bújnak ki rajta a növények. Ez a pálya is csak a dicső múltban láthatott legutóbb szöges cipőt.
A tervem 10×200/200 volt, de nem túl gyorsan. Ehhez képest 33 másodperccel kezdtem ami ezen a pályán nem olyan rossz, igaz a szöges biztos sokat dobott rajtam. Variáltam melyik felét fussam a pályának, mert az egyik oldalon szembeszél volt, míg a másikon a talaj volt olyan katasztrofális, hogy attól féltem itt fog megint kimenni a bokám. Végül itt is, ott is futottam párat, de a 4. kétszáz után már kezdtem érezni a vádlimban, hogy a szöges eléggé megdolgozza. Nem erőltettem hát és az 5. után abba is hagytam a résztávozgatást, majd hazafutottam az edzőcipőben.
Hát, komolyan meglepődnék, ha ez a cipő alkalmas lenne a tájfutásra, leszámítva persze valami mezőn rendezett sprintversenyt.
 
200 méterek: 33:2 , 34:2 , 33:7 ,33:8 , 33:9
 
Összesen 8km, 45:18

“Felrázó 5x200m szögesben” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Szeva Zozek!

    Igazából bármilyen cipőben, de még mezítláb is lehet tájfutni, (Sprocki) 🙂 Jómagam HOB-ot (20km) futottam végig a Dörgő-hegyen, sima atléta szögesben… Mondjuk ma már nem tenném… :-)Nyugi,nem csináltál rossz vételt, a Postáson a homokban jó leszel vele!

    Banyesz

  2. Csáá Banyesz!

    Na ja, de az egy kicsit hosszabb lesz, mint a tegnapi 3km. Remélem a puhább talaj miatt kevésbé szedi szét a vádlim, mert most kifejezetten örülök, hogy nem futottam tegnap többet.
    Így is épp elég amit érzek. 🙂

    Zoli

  3. nekem a szpari volt az első versenye a szögesnek.
    vegyes a tapasztalat.
    rajtba menet a köves úton annyira kemény, hogy azt hittem mire kiérek az összes szög kitörik. ki is mentem vele a puhább talajra. terepen nekem nagyon tetszett, teljesen jól kapaszkodik és ami a legfontosabb, tökéletesen kényelmes. pehelykönnyű, nem nyom, nem dörzsöl sehol.
    aztán persze, hogy a félelem beigazolódjon, egy szög kitörött. nem tört bele, hanem tokostól jött ki a talpban kialakított horonyból.
    második nap már nem volt több veszteség.
    mindegy garanciális, kicserélem, aztán ha legközelebb is kitörik, akkor már nem erőltetem.
    nagyon hosszúak a szögek, ha egy pár miliméter le lenne belőle köszörülve, szerintem kevésbé lenne kényes a kövekre.

  4. No akkor most el kell döntenem, hogy kimegyek-e vele egy sziklás terepre és visszaviszem a Decathlonba, vagy csak alföldön és esetleg nem tájfutó versenyeken használom.

    Ha rögtön elsőre kitört egy szög, akkor aligha bírna ki egyben pl. egy Hungária Kupát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.