Friss hóban 12km

Ma két edzés lett tervbevéve az eredeti hosszabb helyett. Reggel egyedül, este Szilágyi Tibivel futok, a hosszú pedig holnapra lett halasztva, hogy azt is Tibivel tudjam futni.
Nem terveztem felmenni a hegyre, de mikor felkeltem az ablakon kitekintve friss hó fogadott és szép idő. Ezt kár lett volna kihagyni, így egyenesen a hegyre mentem a szokásos reggeli 12km-s körömön.
A városban csúszós utak, néhol jég, néhol latyak fogadott, de a hegy már gyönyörű volt. Senki nem ment el előttem, így szűz hóban nyomtam fel a hegyre egyedül. Olyan 5-10cm van, de ahogy néztem délutánra nem sok marad majd belőle. Pocsolyákon nem maradt meg és a föld is tiszta sár a hó alatt, így extrán kemény volt felfutni. No meg persze a gallyak is az úton hevertek még, így nem is csoda, hogy új negatív rekordot döntöttem (12:14 és 21:15).
Fent aztán nagyon élveztem a futást, főleg mert szikrázó napsütésben szelhettem a havat. Minden fa csupa hó, egyszerűen gyönyörű így a táj. A vége felé aztán már egy terepjáró bejárta az utakat és még a csemetéskert végéből is felhajtott a Turul felé. Hát megvan ki járja ki ezt a turistautat. Naná, hogy az erdészet.
Persze a gallyazás itt is megvolt, így a hó ellenére be kellett mennem terepre. Kicsit óvatos voltam, nehogy megsérüljön a bokám, de ez az óvatosság elkellett a lépcsőn lefelé is, amin szintén én mentem el először.
Remélem leolvad, vagy letakarítják, mert ha ez egyszer ráfagy, akkor ott többé se le, se fel.
Alapvetően egy kicsit küzdős, de gyönyörű reggeli futás volt ez a mai.
 
Összesen 12km, 340 szint, 73:29

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.