Reggeli futás hóban

Egész éjjel szépen szálingózott a hó és még reggelre se állt el. Szilágyi Tibiék elé kocogtam át, hogy aztán együtt fussunk egy már jól bejáratott reggeli kört. A nagyvölgy kezdetekor már látszott, hogy a hegyen sokkal jobban megmaradt a hó, mint a városban és persze ahogy haladtunk felfelé egyre csak hízott. Ma nem eset nehezemre a futás, mert Tibi csak most kezdte az alapozást és nem nagyon akart gyorsan futni, főleg a neki szokatlan hegyi terepen.
Ennek megfelelően le is maradozott és én sem erőltettem meg maga, néha vissza is fordultam érte és a fölfele 11:24, illetve 19:59 lett. Ha minden igaz ez hatalmas negatív rekord, de ahogy az idei tél kinéz lesz ez még rosszabb is.
Fent már egész nagy hó volt, ám a pocsolyák még ott is jellemzőek, de azért kifejezettem télinek tűnt a táj. Lefelé aztán már minden simán ment, főleg a dózer letaposott részei miatt. Még egy hatalmas Robúr is szembejött velünk.
A Turul lépcső is járható volt még, bár szerintem most már csak idő kérdése, hogy mikor lesz rajta tükörjég.
Mióta írom az edzésnaplót ez volt talán az első igazi havas futásom. A múlt telet sikerült kibekkelni, de ez az idei minden valószínűség szerint ellensúlyozni fogja azt.
Magával a hóval nincsen bajom, mert ugyan lassítja a futást, de tulajdonképpen jó benne futni. A baj az, hogy már most is vannak latyakos részek, de kijegesedni is ki fog egy csomó rész. Úgy meg szerintem szinte lehetetlen lesz fel, illetve lejutni a hegyről.
 
Összesen 13km, 340 szint, 77:14

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.