Bokaerősítő futás á la Gösswein Csabi

Mivel tegnap terveztem hosszabbat, de az végül kimaradt, így a mai nap könnyű futását toldottam meg kicsit. Nem Péter-halom irányába indultam, hanem a Kőhíd, Indián-domb terepeken akartam egy méretesebb kört futni, méghozzá úgy, hogy terepen is fussak.
Gösswein Csabi ugyanis már többször említette, hogy a könnyű terepfutás erősíti a bokát és erre én nem is tudok alkalmasabb helyet, mint ezek a lapos akácosok errefelé. Persze akadt más erdő is bőven, amiben bent toltam a terepen, de a legjobb részek ezek az akácosok voltak. Élveztem is piszkosul főleg, hogy olyan 10km lehetett amit terepen futottam. Bozótba szokásomtól eltérően nem nagyon keveredtem és még meg is lepődtem, hogy így ősszel milyen futhatóak ezek a dél-pesti erdők. Persze vannak most is ronda részek, de ezeket igyekeztem messze elkerülni, illetve úton keresztülfutni rajtuk.
A tempó nem volt valami nagy, főleg terepen, de most nem is ez volt a lényeg. Nagyon élveztem a terepfutást és majdnem végig panaszmentes is volt a bokám, ami különösen tetszett. Nem volt leragasztva a lábam, így figyeltem nagyon, de nem is ment ki a bokám, csak egész a végén billent meg egyszer befelé. Ez mostanában fura szokása, de valószínűleg csak azt mutatja, hogy valami gyulladás lehet a bokám környékén, mert ilyen irányba képtelenség, hogy kimenjen. Nem is megy ki, de érzem és persze óvatosabb leszek tőle.
Visszafele persze kénytelen voltam utcákon befejezni a futást. Nagyon jó kis edzés volt ez és a bokám szempontjából nagyon hasznos is, no meg tájfutás szempontjából se hiszem, hogy árt a terepfutás.
Ezekbe a még fel nem térképezett erdőkbe egyszer kellene egy tájfutóversenyt rendezni. Szinte üres A4-es lapot lehetne a versenyzőknek adni, mert olyan szinten nincs ott semmi, ellenben az erdő totál tiszta.
Az össz táv a Gmap-Pedometer szerint 19,06km lett, ami tán még kicsivel több is, hisz minden apró kanyart nem tudtam berajzolni. (A linkre kattintva lehet nagyítgatni az útvonalam.)
Természetesen a bokatorna ma se maradhatott ki!
 
Összesen 19km, 102:39

“Bokaerősítő futás á la Gösswein Csabi” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Mit jelent az, hogy “még fel nem térképezett erdőkbe”?
  Egyedül a 7-9. km-ek közti blokkról nincs térkép, a többi rajta van a Kőhídon és az Indiándombon. Ráadásul mindkettő fel lett újítva idén.

 2. A fel nem térképezett rész egészen pontosan 6-tól (vagy 6,5-től) van 10,5-ig.
  10.5-nél van ugyanis az az út, ami a térkép szélét jelenti.
  No ezen túl teljesen fehér az erdő, viszont cserébe valóban nincs semmi objektum.
  Ez alól kivétel a 8-9km közötti hurok.

  Szerintem azon nem gondolkozz, hogy itt lehetne térképet csinálni, kivéve, ha valami poénversenyt akarsz rendezni, de még ebben az esetben is gödröket kell ásni.

  A képen a szürkébb részek akácosok, a zöld, pedig tölgyes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.