Hosszú térképes edzés a Gém-hegyen

Mivel Geri még beteg, így lemondta a mai edzést. Erre részben számítottam így volt nálam futócucc és Gém-hegy térképeket is tettem be. Azért pont a Gém-hegyet választottam, mert a korai sötétedés miatt előnyösek a nyílt részek.
Munkából hazafele megálltam a Kotló-hegy felöli részen, a már megszokott helyen, majd felkocogtam a hegy tetejére. A 2004-es Tavaszi Spari pályámat akartam részben vagy egészben újra lefutni a 12. ponttól kezdve.
Gém-hegy - Spari Kupa 2004 - Térkép
Innen indultam neki és kezdetben nem igazán ment jó, de aztán pár pont után belelendültem.
Sajnos a polár jeladóját otthon felejtettem, de ezúttal tájoló volt nálam. Teljesen így sem voltam felkészült, mert néhol nem ártott volna a szöges, edzőcipőben néhol kicsit necces volt a hegyoldalt túrni és a lábamat s szétszedte egy egész kicsit.
Egész jól haladtam, de azt sejtettem, hogy nem fogok világosban végigérni. Azért megpróbáltam, mert holnap megyünk Ausztriába és Fecó szerint nem biztos, hogy bele fog férni az időbe az edzés, így aztán a mai nap nyugodtan futhattam hosszabbat.
A tegnapi résztávot az elején még éreztem, de miután bemelegedtem már nem volt gond.
Mikor a célhoz értem, akkor mentem tovább egyenesen a rajtba, majd onnan folytattam a pályát, egészen a 9. pontig, ám mikor a 10-es közelében az úton voltam, akkor úgy döntöttem, hogy azért már nem megyek be. Az úton ott még jól láttam, de az erdő teljesen sötét volt és ezt a nem túl szép részt nem sajnáltam kihagyni. Egyenesen visszafutottam a kocsihoz, de már útközben teljesen sötét volt az erdős részeken és mire a kocsihoz értem teljes éjszakai sötétség lett. Majdnem sikerült is kiszúrni a szemem az úton lefelé futva.
Bemelegítés a 12. pontig: 8:39
Innen a célig: 29:25 37:55
Rajtba kifutás: 5:23  (43:18)
9. pontig: 44:07
Befutás: 25:47
Összesen: 112:52
A pálya összesen 3 átmenetet leszámítva, amit nem futottam: 73:32
Amit így "kihagytam" a pályából az 2 éve 25:33 volt.
Ha ezt hozzáadom a mostani időmhöz, akkor 99:05 az időm, ami 3 perccel jobb az akkorinál. Igaz Gösswein Csabi anno 86-al nyert, de most csak edzésképpen futottam és nem erőltettem halálra magam a 13,24km-es pályán.
Ugyanakkor pontok sem voltak kint, így nem biztos, hogy mindenhol "megfogtam a pontot", de azért próbáltam az objektumot beazonosítani. Néha kicsit ácsorogtam is ezért, de úgy gondolom mindenhol sikerült megtalálnom a pont helyét.
 
Ez egy nagyon jó edzés volt, bár leginkább csak fizikai edzésnek tekintem. Terepfutásnak nagyon jó volt és hosszú is volt, az már csak a ráadás, hogy térképpel futottam. Ez legalább rákényszerít, hogy mindenen átmenjek, megfussam a fölfeléket…
Meglepően jól bírtam a futás, mert még 90 perc környékén is voltak részek amit keményen megfutottam és utána is csak a sötétedés miatt voltam kicsit óvatosabb.
 
Összesen 19km, 500 szint, 112:52.
 
Térkép (berajzolva a 2004-es útvonalam van)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.