Eötvös Lóránd Emlékverseny – Sprint és Váltó

Ma felutaztunk Pestre az Eötvös Lóránd Emlékverseny 2. napjára. Nem a verseny miatt mentünk, hanem a Rövidtávú OB-ra történő felkészülés jegyében. A Gellért-hegy nem épp a legideálisabb a Hódmezővásárhelyen várható körülmények szimulálására, de azért csak parkverseny, parktérképpel és pörgős pályákkal.
Az egyéni versenyre Gerivel együtt melegítettünk. Futottunk egy nagy kört, majd a rajtba kocogtunk ki, ahol 6 repülőt is nyomtunk. Nem igazán éreztem a rajtig, hogy megviselt volna a 2 nap kihagyás, de ez a rajt után hamar megváltozott.
Hiába melegítettem közel 4km-t, a futás eléggé nem ment és ami a rosszabb a tájékozódás sem. Sorra hibázgattam, még rossz pontot is fogtam, ráadásul edzőcipőben futottam, ami helyenként nagyon csúszott. Elég bizonytalanul futottam a füves domboldalakban, mert számomra igen fura módon még mindig érzem a jobb bokámat, ami a Főiskolás VB-n ment ki. Mondjuk nem vészes, csak akkor zavar, ha oldalra feszítem a bokámat és akkor sem komoly, de azért csak nem akar elmúlni. Néha nem merem odarakni a lábamat annyira, mint megszoktam.
Volt pár nagyobb hibám is. A négyesre rossz pontot fogtam elsőre, majd a tízesre választottam rossz útvonalat. 11. pontra elnéztem az irányt rendesen és itt már Gyalog Zoli is megfogott 1 perccel. A 12-esnél aztán még térddel bele is rúgtam a korlátba, majd a 14-est is elnéztem rendesen.
A pálya végén azért küzdöttem egyet, mert csak nem akartam, hogy Zoli előttem érjen célba, ami sikerült is, de ennek nincs sok jelentősége. 19:40-et mentem és több, mint 4 perccet kaptam Kovács Ádámtól. Elég katasztrofális futás lett ez a mostani, de szerencsére jött még egy váltó futás.
Eötvös Lóránd Ev - Gellért-hegy térkép
A két futás között is futottam vagy 4km-t, ami főleg a "délutáni" bemelegítése volt.
Első futóként vágtam neki a pályának, így a tömegrajt extra izgalmakat is tartogatott a számomra. A rajt után aztán minden különösebb erőlködés nélkül az élre kerültem és ott is haladtam egész sokáig. A 6-os pontot utólag jobb lett volna alulról futni és a hetesre is felülről lett volna jobb, ráadásul itt még az alsó útvonalba is hiba csúszott, mert majdnem elmentem a pont mellett. Elől maradtam még így is, amit nagyon élveztem, de aztán a nyolcason már Novai Gyurika befogott. Nem volt ugyanis jó a kód. 160-as kód át volt húzva, amit én akkor úgy értelmeztem, hogy nem lesz az a pont és 48-ast vártam. Ehhez képest 60-as jött, ami jól megkavart. Persze lassan leesett, hogy csak az egyes volt az elején áthúzva, de ekkor már eltelt vagy 10-15 másodperc. Az átfutóig minden rendben volt egy apróbb kanyart leszámítva és talán magára az átfutóra is lehetett volna egyenesen menni. Itt aztán elkövettem egy nagyobb hibát és ezzel az élről is jócskán hátraestem. Valahogy el voltam fordulva irányba és sajnos nem az utak alapján mentem ki a pontról. Elég lassan is esett le, hogy hol vagyok, tájolóra nem is néztem. Ez közel egy perc hiba volt.
Levezetésképp még futottam jó 1,5km-t is, míg Geri futott, majd Edit volt a harmadik futónk, így nem igazán maradtunk versenyben az egész erős "csupafiú" váltókkal szemben.
Ez a második pálya már elég jól ment, szöges is volt rajtam és élveztem a futást. Hiba összesen 30mp volt az átfutóig, ám ott még 1 perc összejött, így 1:30 már nagyon sok. Ha bejöttem volna elsőnek azzal elégedett lennék. Talán pont 17 perc alatti időm lett volna és 16:30 a teljesen hibátlan futást jelentené. Kovács Ádám 15 perc elejét, míg Lévai Fecó 16 elejét ment, szóval úgy tűnik még mindig nagyon kevés az amit fizikálisan tudok. Technikailag pedig sürgősen össze kell magamat kapni, vagy legalábbis jobban koncentrálni, mert már csak 2 hét van az OB-ig. Reálisan egy pontszerző helyet merek megcélozni.
 
Megérte eljönni a versenyre és bár nem sikerült valami jól, de edzésnek nagyon jó volt és tetszett is. A köhögésem már csillapodott valamennyit, de azért még közel sem múlt el. Futni mindenesetre tudok.
 
Összesen 16km, 300 szint és 87 perc.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.