300m-ek atlétikai pályán

Idén először volt igazán meleg a mai napon, így jobbnak láttam, ha a résztávhoz rövidnadrágot és futópólót veszek fel.
Átfutottam Geriékhez, majd együtt indultunk a tervek szerint az atlétikai pályára. Én még soha nem voltam ott, így nem tudtam mire számíthatok, bár Geri nem dicsérte halálra a minőségét. Végülis nem számít, hiszen tájfutók vagyunk.
Nagyon nem esett jól a futás melegítés közben, így nem számítottam valami kellemes futásra. Kossuth-kerten keresztül futottunk el a pályáig, ami be volt zárva. Geri megnyugtatott, hogy ez mindig így van és mindenki bemászik. Hát ezt egyedül biztos nem fedeztem volna fel, de most már legalább tudom. Bemelegítés olyan 4,5 kili lett, majd a füvön nyomtunk 10 repülőt.
Érdekes módon ekkor már kezdtem magam egyre jobban érezni.
Mivel hétvégén verseny lesz mindkettőnknek és még nem résztávoztunk az idén, csak terepen, vagy legalábbis földúton, így 300-ak mellett döntöttem, méghozzá 8 darab mellett.
Geri félt, hogy nem fogja érezni a tempót, így én mentem előre.
 
53 körüli 300-al kezdhettünk, majd folyamatosan gyorsultunk. Nekem csak a 2. felét sikerült mérnem, mert vacakolt az órám.
51:1
51:3
50:7
50:4
50:1 
 
Úgy az 5. környékén kezdett kemény lenni. Az időkkel maximálisan elégedett vagyok, még akkor is, ha 1:20 körül voltak a pihenők.
Futottunk még 1 kört a pályán, benne pár nagyon könnyű repülővel, majd nyújtottunk kicsit és hazafelel indultunk.
Hazafutás szintén jó 4km lehetett, így távban sem volt kevés az edzés.
 
Nagyon jó edzés volt ez a mai. Nem hittem volna, hogy ilyen 300-akat tudok futni. Nem haltam be nagyon, de azért az utolsó pár 300-ban eléggé küzdeni kellett. Geri az első hétben mögöttem futott, majd az utolsóban előre ment és jól ott is hagyott. Neki 49:0 lett a vége.
Kellett már egy ilyen igazán pörgős edzés.
 
Összesen: 14km, 50 szint, 66:11

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.