Az első TTEV

A TTEV első edzését futottam ma, ami a MEAFC/MATT évzáró keretében zajlott nekünk, bár az egyesületet csak a fiatalok és szüleik, valamint én képviseltem.
Bő 2km bemelegítés után vágtam neki a leghosszabb 8,1km-es pályának és a cél ezúttal is a hiba nélküli tájékozódás volt, de lehetőleg kemény tempóban. Nem volt mindenhol tökéletesen futható a Gém-hegy, így az útvonalban benne van a jobban futható részek keresése is. Hiba szerencsére a 6-os pontig nem volt benne, majd a 7-re még az irányt is levettem, mégis másik gerincre kerültem, mint terveztem. Igazából nem tudom mit vártam, mert nem is próbáltam lekövetni hol járok, csak mentem előre, méghozzá úgy tűnik vagy 15-20 fokkal balra. A lefelében aztán gyorsan helyreraktam magam és ez még hiba sem lett volna, ha nem húzok túlságosan balra. Ki akartam kerülni a durvább ligeteses részt balról, de már rég túl voltam rajta, mikor ezt próbáltam. Nem vettem észre a szárazárkot, nem figyeltem az irányt és a távolságot. (hiba: 1:00)

Sikerült azonban visszazökkenni és rendben haladtam tovább a pályán. A 125-ös pontnak ugyan kicsit alámentem, de időveszteséget ez nem jelentett és legalább biztos volt a pontfogás a 2 két völggyel korábbi szikláról.
A következő átmenetben azt nem igazán tudom, hogy azt a zöld ligetest megérte-e kikerülni, de jobbnak láttam így tenni.
Hiba a hegyre felfele mászásban következett, mikoris mindenféle támpont nélkül a hegy tetejéhez viszonyítva próbáltam megfogni a pontot és jól mellémentem. (hiba: 0:20)
A 116-os pont előtt is bizonytalankodtam egy sort és még kicsit túlzottan íveltem is az átmenetet. (hiba: 0:10)
A 118-as pontra is sikerült még behibázni egyet. Túl egyszerűnek tűnt és már jött a vége, én meg nem figyeltem eléggé. (hiba: 0:20)
Levezetésnek bő 1km-t futottam még.
A pályát összesen 57:30 alatt sikerült teljesíteni, amiben mindössze 2 perc volt a hiba, ám ez még mindig csak közepes, hisz egy alapvetően nem nehéz pályáról van szó. A térkép mindenesetre elég csapnivaló több helyen. A GPS tracket nagyon sokat kellett igazítani és mint kiderült gerincek és völgyek iránya és sok minden egyéb sem stimmel.
Ettől függetlenül a 2 perc hiba az mind a saját hülyeségem miatt maradt benne és természetesen már megint akkor, amikor “menni fog ez érzésre is” stílusra váltottam.

Max. pulzus: 174
Átlag pulzus: 166
Átlagtempó: 5:55

Összesen 13km, 300 szint, 72:30

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.