Fagyos reggeli terepfutás

A mai edzést sokkal jobban vártam, mint a tegnapit, de aztán reggel valahogy mégsem tetszett már annyira. Ma reggel volt először olyan igazi téli hideg, a pocsolyák befagyva, a levegő igen csípős és valahogy nem esett jól a futás.
Aztán a hegyre fölfelé azon gondolkoztam, hogy újítsak-e és végül bevállaltam egy új útvonalat az Öreg-Kovács felé. Magyarul ezúttal ugyanannak a hegynek a másik, nem olyan meredek peremén futottam.
Az eleje nem volt olyan jó, mert meredek volt kimászni a völgyből, utána az irtásokat kellett kerülgetni, de végül egész szép részre értem, igaz ezt már úgy-ahogy ismertem is. Persze azért bőven tartogatott újdonságot is a hegy itt Vértesszőlős felett. A forduló után úgy gondoltam szintezgetek és ahol kell szép lassan adom le a szintet. Igyekszem minél tovább terepen futni és csak a végén megyek ki a rétre. Néhol aztán ebből nem túl szép erdőkben futás lett, de olyan jól sikerült terepen maradnom, hogy végül a János-forrás fölötti dzsuvák parancsoltak csak ki az útra és még ott is visszaugráltam a szebb erdőkbe. Végül 55:48-at töltöttem terepen futva és az edzés is egy kicsit hosszabb lett.
A lényeg azonban az, hogy amint beléptem terepre máris jobban esett a futás, pár helyen kifejezetten élveztem is. Tervezek a jövőben erre még köröket, de a hegyoldalban visszafelét hanyagolni fogom.

Max. pulzus: 162
Átlag pulzus: 142
Átlagtempó: 6:43

Összesen 16km, 500 szint, 108:49

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.