Futás a felhők tetején

Én idén még nem élveztem a futást úgy, mint ma. A dolog azzal kezdődött, hogy a tegnapi hulla fáradtság után este 9-kor lefeküdtem aludni és jól kipihentem magam, aztán még próbaképp reggel kólával (light, mert kell a fenének fél kiló tömény cukor) indítottam a napot, hogy pár percre rá már a hegyre fussak fel.
Nem tudom a sok alvástól, vagy a kólától, de sokkal jobban éreztem magam, mint máskor ilyenkor reggel. Néha kedvem lett volna gyorsabban futni, de ilyet majd holnap kell, így szép komótosan másztam fel a hegyre a nagyvölgyön. (19:38)

Ezt követően jött a terep, méghozzá 50 percen keresztül. A csütörtöki és a keddi edzést felcserélve ma futottam a hosszabbat. A réten már napsütés fogadott és igazán kellemes volt az erdő. Fölfelékben mondjuk nem éreztem sok erőt a lábamban, de még így is nagyon jólesett a futás, hát még a sík és enyhén lejtős részek. Kifutottam a Vértestolna felőli meredek perem tetejére és végig ott jöttem visszafele. Néhol kinéztem a sziklafal tetejéről, de semmit nem lehetett látni, merthogy úgy 50 méterrel a felhő teteje fölött futottam, ami egyre csökkent. Néhol a szikláról ki lehetett volna lépni egy felhő tetejére, mert egyvonalban voltak. Itt még nem látszott mennyire sűrű a köd/felhő, hisz csak a nagy fehérséget láttam, de kicsit lejjebb érve már szembesültem a 10 méteres köddel. Érdekes mód nem csak függőleges irányban volt meg a köd határa, hanem néhol vízszintesen is. Kettőt léptem balra ködben futottam, pár méterre jobbra teljesen tiszta időben. Olyan éles volt a határvonal, hogy nem akartam elhinni. Lehet meg kellett volna tapogatni. 🙂
Szép lassan lefelé tartva aztán kiértem a megszokott részre és teljes döbbenetemre végig szép erdőben futhattam. Néhol nagyon köves a terep, de ez az edzés értékét csak növeli és így lassan futva még kellemes is a Középtávú OB-n, Pusztamaróton megtapasztalt gerecsei kőmező.
Az edzést természetesen a Turul lépcsőn lefutva fejeztem be és egyenesen sajnáltam, hogy véget ért.

Max. pulzus: 157
Átlag pulzus: 139
Átlagtempó: 6:49

Összesen 15km, 450 szint, 100:29

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.