25km 5 percesben

Ma hiába hívtam edzeni mindenkit, végül senki nem tudott velem tartani, illetve Tibi természetesen fontos emberhez méltó módon elérhetetlen volt. 🙂
Végül egyedül indultam futni délután és egy Pes-kő megkerülős kört terveztem. Az elején teljesen átlagosan ment a futás, de aztán valahogy olyan fásult lett a mozgásom már az első fölfelén. Éreztem, hogy haladok és erős is van bennem, de nem lazán ment, hanem kicsit olyan nehézkesen. A Pes-kő közelében aztán egy helyen elvétettem az utat, amiből egy jó kis kaptató lett, de hamar korrigáltam és már rajta is voltam a párszor már megjárt kék jelzésen. Az erdő ezen a részen volt a legszebb és én is elkezdtem gyorsabban haladni a majdnem sík úton. A bokámra persze figyeltem, de féltávnál azon kaptam magam, hogy alig van 5 percesen kívül az átlagtempóm.

Persze a versenyszellem feléledt bennem és gondoltam miért is ne fussak egy laza hosszú helyett egy kicsit gyorsabbat és máris az 5 perces ezrek alá való bekerülésért küzdöttem. Ez olyan jól ment, hogy 2km után már el is értem, de az újabb fölfelék és nehezebb szakaszok miatt innentől gyakorlatilag végig egy jó közepes tempót kellett futnom. A Turulnál aztán nyomtam is egy részidőt, hogy a lefelé lépcsőzés nélkül is tudjam az átlagtempóm. A visszafeléből egyben mért 9km 4:38-as átlagtempóban telt, ami a dózernek köszönhető, de a közepétől futott fölfelék és kisebb utak sem rontottak rajta sokat. Az odafelé majd 14km-e még 5:08-as tempóban telt, de így legalább belefért még a levezetés és a lépcső, hogy az egész 25km-es edzést 5 perces alatti ezrekkel fejezzem be.
Elégedett vagyok a mai edzéssel, annál is inkább, mert a futás elején elhatároztam, hogy ha bármi gond lesz a bokámmal, akkor kihagyom az OB-t és csak a csapatra koncentrálok. Ehhez képest szinte észre se vettem semmit és egy egész keményet edzettem, ami viszonylag könnyen ment. Ezzel le is tudtam az utolsó kemény edzést az OB előtt. A jövő héten már csak felrázó jelleggel futok keményebbet.

Max. pulzus: 168
Átlag pulzus: 149
Átlagtempó: 4:57

Összesen 25km, 450 szint 122:49

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.