Maraton váltó első futóként

Ma a céges csapattal indultunk a Spar Maraton 5-fős váltóján és én a kezdő 12,4km-es szakaszt kaptam.
Bemelegítésnek futottam úgy 5km-t, közben pedig számos ismerőssel találkoztam. Az elit futók közé beálltam a rajtnál, de utólag ezt igazolta is, hogy 29. helyen futva váltottam és ennél azért jóval többen voltunk az elit blokkban.
Tempónak 3:45-öt terveztem és sikerült is ennél alig gyorsabban kezdeni az első kilométeren. Rettentően jólesett a futás egész a Deák térig. Kialakult egy nagyobb boly, amiben számos ismerős is futott, de aztán valahol 5-6km környékén ez a boly kettészakadt és mivel még mindig 3:42 volt az átlagtempó és kezdtem magam kevésbé jól érezni, így a második felét választottam. Ebben a bolyban 4-en voltunk, közülük pedig már csak Werner Petit ismertem. Úgy terveztem olyan 10km környékéig nem pattogok, de akkor megindulok és megfutom amit bírok.
Ez egész jól ment a 9,5km-s fordulóig, ahol megkaptuk a hatalmas szembeszelet. Pár száz méterig megbújtam a srácok mögött, aztán úgy voltam vele, hogy nem leszek pofátlan tovább és ha már egyszer amúgy is már csak 3km van hátra és még jól érzem magam előre állok. Be is vágtam a boly elejére és próbáltam a srácoknak megfelelő tempót tartani, amivel szépen felfutottunk 2-3 emberre, akik aztán azthiszem be is soroltak mögénk. Talán 1,5km-t vagy még annyit sem bírtam elől és a szél miatt teljesen kezdtem elkészülni az erőmmel. Egy 500 métert biztos utaztam a srácok mögött, majd 11,7km-nél előre álltam és nyomtam ami a csövön kifér egész a váltóhelyig, ami az órám szerint 12,44km-nél volt.
Hát az utolsó 3km az kegyetlen volt és teljesen szétcsúsztam tőle, ellenben az előtte lévő szakasz kifejezetten kellemesen telt, addig jól éreztem magam. Egy 37 perces, vagy épp azon belül 10000 méter most bennem van, ami már nem is hangzik olyan rémesen.
Váltás után következett a drukkolás a csapatnak. Ádám, Andris, Péter, majd Gyurika (vendégjátékosként) következett. Péterrel majdnem a Szabadság-híd lábáig futottam, majd vissza, majd ezt követően is rohangáltam egy keveset.
Végül még a Városligetbe is futottam egy keveset, egyrészt, hogy lássam Gyurika befutóját, másrészt vagy 2 órával később vissza az autóhoz.
A váltónk végül az igen előkelő 8. helyen végzett 2:51:55-ös idővel.

Az én szakaszom adatai: 12,44km: 46:21
Max. pulzus: 183
Átlag pulzus: 175
Átlagtempó: 3:43

Összesen 25km, 111:21

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.