Több, mint lendületes

Azt hittem a mai futás nem lesz olyan kemény, mint mondjuk a tegnapi volt. Igaz tegnap egész jól bírtam, de síkon elvileg még lazább futást reméltem Ashenafival. Mintegy 2km után már a Csónakázó-tó mellett voltunk és nem a kavicsos úton futottunk, hanem a füvön egy nagy körben.lenduletes Néhol volt ugyan egy kis ösvénykezdemény, de tisztára mezei futás jellege volt a dolognak. Elkezdtünk körözni, én pedig próbáltam fejben kikapcsolni és csak menni, menni Ashenafi után. A szó már az első körben belémfagyott és csak annyi plusz energiát pazaroltam, hogy körönként egyszer lenyomjam a részidő gombot. Szinte végig 4 perces körüli tempóval mentünk, sőt volt ahol becsúszott az alá is. Némelyik körben kutyasétáltatókat kellett kerülgetni és egyéb akadályokat leküzdeni, egy helyen pedig minden körben elég rendesen le kellett hajolni, hogy átbújhassunk egy faág alatt.
Összesen 13 kört futottunk és mint a GPS adatokból kiderül ezek mindegyike 1100 méter körül alakult, így ez “kiátlagolva” egész pontosan a kör hossza.
Az első 2 kör még lassabb volt és én a kör felénél kezdtem nyomogatni a részidő gombot, így az első és az utolsó kör nem teljes. A harmadik kör után aztán nagyjából beállt a tempó és ezt tartottuk is végig, illetve csak az utolsó kör lett gyorsabb.
A végén már nagyon vártam, hogy vége legyen az edzésnek, mert nem igazán esett jól úgy a 10. kör környékétől. Azért mentem szó nélkül és csak a 12. kör végén kérdeztem meg, hogy “Mikor lesz már vége?”. 🙂
Így mintegy 13510 métert futottunk lendületesen 54:36 alatt, ami 4:06-os átlagtempó. Egy hónappal ezelőtt a Tatai Minimaraton keretében ugyanekkora távon 1 perccel bírtam jobbat futni, de egyrészt most 165-166 körül alakult az átlagpulzusom szemben az akkori 176-al, másrészt kicsit rosszabb talajon, körönként 2 apróbb felfelével, ág alatt bujkálással futottuk a mostani edzést. Hát azthiszem ez elég bíztató. Az előző bejegyzésben fejtegetett sebességem sem hiszem, hogy elmarad a tavalyitól, sőt…
Az ilyen edzéseket rendkívül hasznosnak tartom és nagyon jó, hogy Ashanafival tudok futni, hisz egyedül szinte kiárt, hogy ilyeneket meg tudjak futni.
Amúgy derülnek ki érdekes dolgok, hogy miként is edz. Én például már a reggel 6-7 fele futott délelőtti edzésein is meglepődtem, de attól egyenesen lepadlóztam, hogy Etiópiában mikor napi hármat edzettek felkeltek még hajnali 3-4 felé is futni egyet. Hát talán ilyesmiben keresendő a titok, hogy miért is futnak nálunk ennyivel jobban.
Én viszont holnap inkább nem csatlakozom az edzéséhez, mert ilyen keményet nem bírok minden nap edzeni.

Max. pulzus: 177
Átlag pulzus: 156
Átlagtempó: 4:19

Összesen 17km, 72:30

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.