Tatai Maraton váltó

Maraton Váltó volt Tatán és Tibi beszervezett egy elég erős csapatba, ahol a 4. futó szerepét töltöttem be. Tibi kezdett, majd a lányok folytatták a futást és amikor én következtem már nem is tudtuk pontosan hányadik helyen állunk.
Bemelegítésnek futottam szűk 4km-t, amiben volt néhány repülő is, majd beállítottam az órámat, hogy az átlag tempót, pillanatnyi pulzust és futott időt mutassa. Feltett szándékom volt a tempót 3:50 fölött tartani, amihez nem ártott a legelső beállítás.
Eddig mindig elfutottam kicsit az elejét, amiből nagy szenvedés lett a végére. Ezúttal is 3:25 körüli átlagtempót mutatott az óra az első rápillantásnál, de hamar visszavettem és már 3:40 fölött találtam magam. Innentől igyekeztem nem nagyon lassulni, hiszen nem akartam, hogy rohamosan a 3:50-et is elérjem. Szép lassan kúszott is felfelé az átlagtempó, de olyan 2km környékén megállapodott 3:46-3:47 körül. Mivel nem éreztem durvának a tempót úgy gondoltam ez végig lesz nekem. Egész nyugisan haladtam, csak néha zavart, hogy a pulzusom folyamatosan kúszik felfelé és ezt éreztem is. Féltávnál már 175-176 körül volt és éreztem, hogy ez már necces lesz. Talán egy árnyalatnyit vissza is vettem, de a pulzusom nem ment lejjebb. Kicsit küzdős volt innentől a célig. Órára már csak magnyugtatásképp néztem, hisz ha akartam volna se nagyon tudok gyorsabban futni, lassulni meg már nem akartam.
A végén a tóparton nem esett túl jól a szembeszél. Kicsit úgy is éreztem, hogy még tovább lassulok, de aztán még meg is tudtam kicsit nyomni az utolsó 5-600 métert.
A vége 26:39 lett, ami az óra szerint 3:47-es átlagtempó, azonban az óra csak 7040 métert mért a mindenki által 7200 méternek tartott körön. (Én az órának hiszek. Fordítva más lenne a helyzet. Ha mégis nekik van igazuk, akkor 3:42-ben mentem.)
Pulzusom rég nem látott magasságokban volt, hisz 173-as átlag és 180-as maximum pulzussal futottam közel fél órát. Nem volt egy rossz edzés és hála annak, hogy odafigyeltem irtó nagy szenvedés sem lett belőle. Csak az utolsó 2km volt olyan amire nagyon nem vágyik az ember teste.
Az idő az addigi 3 Tatai tófutásomból a legrosszabb. Igaz egyszer félgőzzel futottam még ennél is rosszabbat. Az viszont meglepett, hogy "csak" 25:41-em és 26:07-em van innen. Nincsenek is olyan messze azok az idők. Idén kellene még itt is egy rekordot futni. 🙂
Végül Sanyinak és Tominak hála igencsak javítottunk az időátlagunkon és az abszolut 3. helyet sikerült megszereznünk, valamint a vegyesváltók közt lettünk elsők. Az össz. időnket sajnos nem tudom, de gyanúsan épphogy elmaradtunk a 2004-es egyéni maratoni időmtől.
Levezetésnek még Sunkával futottunk úgy 2km-t.
 
Max. pulzus: 180
Átlag pulzus: 173
Átlagtempó: 3:47
 
Összesen 13km, 53:19

 

“Tatai Maraton váltó” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Szia Zoli!
  Tisztán gonoszkodásból hadd örvendeztesselek meg azzal a ténnyel, hogy ha a tempód 3′ 47″, akkor 10 km-en az időd 37′ 50″ lenne, és ezzel a 60-64 éves szeniorok 2009-es nemzetközi szintidejét futnád meg, ami 39′ 30″… de ez bőven meglenne, én is ebben vagyok jelenleg… sajnos az 55-59 évesek szintideje még szinte “elérhetetlenül” messze van, mivel ez kereken 37:00…
  Szabolcs
  ui. info itt: http://www.mastersathletics.net/fileadmin/html/limtis.htm

 2. Hi!

  Futhattunk volna együtt is kb. ugyanannyit mentünk. 🙂
  Tókört elvileg régen azt hiszem a Kokóék lemérték valahogy.
  Szerintük 7070m 30m különbség meg belefér.
  Eredmények lesznek, hogyha berögzítem ebbe az ördögi masinába az összes részeredményt. Sietek 🙂 Természetesen kint lesz a megalodusz.info-n 🙂

  B.

 3. Melyik úton szokták mérni a gimnázium előtti szakaszon.
  Ott rendszeresen levág a tömeg egy jobbkanyart,ami lehet pont 30 méter. (igaz van benne vagy 2 méter szintkülönbség)

  Balu! Pofátlanság, hogy te biciklis edzésekből futsz ugyanúgy, mint én a futóedzéseimmel.
  Lehet egyszer el kellene mennem tekerni veletek, hátha a futóedzéseimmel jó lennék kerékpáron. 🙂

 4. harzol: Nem tudom melyik úton mérték meg, de mindenki a rövidebb úton fut.
  Még amugy ahol kiérsz a betonra a tófaroknál ott szokták páran levágni a fák között, de ott a betonon a “hivatalos”.

  Amugy van átjárás a kerékpár és a futás között. De én is csodálkozom hogy ilyet futottam. Nem mintha nagy idö lenne.
  Jó lennél bringán szerintem. 🙂 Úszni tudsz? triatlon? 🙂

 5. Akkor teljesen hivatalos úton mentem. 🙂

  Úszni? Hát fennmaradok a vízen és volt, hogy bő 3km-el odébb másztam ki belőle, mint ahol belemásztam, de valószínűleg a futott edzésmennyiség nálam az úszásra negatív hatást gyakorol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.