ARAK Kupa – Gránás

Már tegnap este kiütve éreztem magamat, aztán nem is aludtam jól, korán is kellett kelni és így aztán, mint egy élő halott úgy éreztem magam a rajt előtt. Bemelegítésnek ezúttal is csak 1,5km-t futottam, de ezúttal még nyújtani sem nyújtottam túl sokat.
Rögtön be is kezdtem egy kis hibával az egyesre, de a szárazárok és a pontról érkező futó kisegített. (hiba: 0:20)
A hibát folytattam a kettesre is. Tornai Szabolccsal előbb párhuzamosan futottunk, majd pontközelben megint nem tudtam elvonatkoztatni attól ,hogy vannak körülöttem, így fölémentem. (hiba: 0:40)

A hármasra sem tört meg a hibasorozatom és ezúttal a GPS track alapján szinte átgázoltam a ponton, majd ugyanott visszafutva fogtam meg. (hiba: 0:10)
Négyesre az útvonalam nem lett az igazi, mert ugyan kiválasztottam a jobb oldali kisösvényt, de sose értem ki rá és a pont előtt is odanéztem a korábbi jellegfára, így ez az átmenet sem lett tökéletes. Az ötös azonban már alakult, mert elég magabiztosan fogtam a pontot és indultam is rögtön le jobbra, ám sajnos egy gerinccel odébb, mint terveztem. Az eredeti útvonalamhoz viszont olyan görcsösen ragaszkodtam, hogy amikor észrevettem a hibát akkor is jobbra akartam korrigálni, majd visszafele kerültem a lakott részt, ahelyett, hogy kimentem volna az előttem lévő útra. (hiba: 1:20)
A hetesre egyszerűen csak nem ment a fölfelé futás, majd a nyolcas is kicsit szenvedősen jött az oldalban. A 9-re menet megfogtam Szakit és a pont előtti nyiladékig még minden rendben jött. Tudtam honnan megyek be, de a fedettség nagyon nem stimmelt, a nyiladék sem lett meg, ellenben kicsit hátrébb találtam egy másikat. Végül visszafelé kolbászolva Szaki nyomában fogtam a pontot. (hiba: 0:40)
A 10-es pontra sikerült éppen jó helyen kibukkanni a zöldből, majd a 11-re is jól mentem. A 12-re ellenben nagyon alulról mentem. Jobb lett volna a réten felülről kerülni, mert rózsabokron át alig bírtam kiverekedni a dzsuvából. (hiba: 0:20)
A 13-nál található ligetes foltot már tegnap is megettem, de ma azért csak letaláltam rajta és ha nem is gyorsan, de hiba nélkül meglett a pont. A következő 2 pont is rendben meglett, bár a 15-re eredetileg jobbról akartam menni a kis ösvényen, de időt nem veszítettem a másik útvonallal.
A 16-ra adta magát az útvonal, ám lehet mégsem ez volt a jó, hanem még jobban balról ívelve az úton. Egyenletesebben lehetett volna felvenni a szintet és én még adtam is le rendesen a vezeték alatt. Az igazi hiba aztán pontközelben jött, ugyanis előbb a tegnapi Gyuri által sérelmezett szántón átvágás miatt nem mertem a mezőn át menni, majd a módosult útvonalon rossz irányba indultam és még a pontot is jóval magasabbra vártam, mint a térképen. Itt elő is vettem a szimbólt a pálya során először, mert nem voltam biztos a dolgomban. (hiba: 1:00)
A 17 aztán nagyjából rendben volt, ám a 18-ra megint nagy marhaságot csináltam. Előbb bevágtam, mint ahogy terveztem és mivel erre elég hamar rá is ébredtem vissza is kanyarodtam az útra. Innen aztán már rendben meglett a pont. (hiba: 0:30)
A gyűjtőre se sikerült elkerülnöm a bénázást és mivel tudtam, hogy elég gáz az a mező valamerről meg akartam kerülni. Mivel azonban ez igen hosszú lett volna mégis belementem és amilyen gyorsan csak lehet ki akartam szabadulni belőle. Ennek az lett az eredménye, hogy többször lepattantam a bozótcsíkról és egyszer majdnem át is kúsztam alatta, de nem sikerült kijutnom és végül ott jöttem ki, mintha egyenesen végigfutottam volna. (hiba: 0:40)
Sikerült egy nagyon rosszat futnom a mai nap. Úgy éreztem fizikálisan van a fő gond, ám az még belefért volna. Ellenben az 5:40 hiba már nagyon sok volt és ez így együtt már egy kifejezetten gyenge futást eredményezett. Csak azért nem kaptam ki rettentően sokkal, mert a legénybúcsúnak hála se Fecó, se Gyuri nem erőltette halálra magát.
A 8,5km-s pályán 9,99km-t futottam, mindezt 6:11-es átlagtempóval és meglehetősen alacsony maximális és átlag pulzussal. Látszik, hogy ma fizikálisan is hulla voltam.

Max. pulzus: 166
Átlag pulzus: 156
Átlagtempó: 6:11

Összesen 11km, 320 szint, 69:00

Térkép, Részidők


  1    Lévai Ferenc         74 MEA Miskolci Egyetemi Atlétik  57:08 
  2    Harkányi Zoltán       80 MEA Miskolci Egyetemi Atlétik  61:57 
  3    Zakariás Péter        70 TSE Törekvés SE         67:01 
  4    Mitró Zoltán          ZTC Zalaegerszegi Tájékozódás  72:25 
  5    Mucsi Mihály         71 TTT Tatai Tömegsport és Tájfu  75:16 
  6    Werner Péter         73 CBD Ceglédi Bem Vasutas     75:49 
  7    Gyimesi Zoltán        72 TTE Tipo Tájfutó és Környezet  77:03 
  8    Allwinger Herwig       67 TTE Tipo Tájfutó és Környezet  78:06 
  9    Szlatényi Ferenc       61 OSC Orvosegyetem SC       78:14 
  10    Tornai Szabolcs       71 MOM Hegyvidék SE-MOM Tájfutó  80:59 
  11    Szakál Péter         71 VTC Veszprémi Tájfutó Club   81:31 
  12    Scultéty Márton       82 KTK Kõbányai Tájfutó Klub    86:39 
  13    Weibl Zoltán          SFC Széchenyi István Egyetem  88:42 
  14    Kain Gergely         78 MOM Hegyvidék SE-MOM Tájfutó  93:53 
  15    Herczeg Bálint        87 VBT Veszprémi Bridzs és Tájék 110:03 
  16    Kiss Gábor          80 KAL Kalocsai SE        110:35 

       Novai György         75 MEA Miskolci Egyetemi Atlétik  hiba 
       Mentler Balázs        68 SFC Széchenyi István Egyetem   hiba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.