Csákvári éjszakai edzőverseny

Mivel hétvégén éjszakai bajnokság, így adta magát, hogy a ma esti Fejér Megyei Éjszakai Bajnokságon elinduljak. Majdnem hiba csúszott a számításba, mert este 9-kor még a számítógép előtt ültem és dolgoztam, de aztán szerencsére el tudtam indulni és fél 10 körül oda is értem.
Mivel már futócuccban voltam, így az eredeti rajtidőmet is elértem, csak a bemelegítés lett kb. 1 perces.
Próbáltam nagyon odafigyelni, de azért így is csúsztak hibák a futásba. Az egyesre rögtön benne maradt egy kevés, mert még nagyon nem voltam ott fejben. (hiba: 0:20)
Két pont rendben jött, majd tulajdonképpen a 4-es is, ahol útközben majdnem rossz oldalról kezdtem kerülni a házat. Innentől az egész első kört tökéletesen futottam és a réten nagy magabiztossággal mentem. Nagyon élveztem a futást és csak úgy repültek a lábaim, ráadásul a bokám is jól bírta, mert párszor igen szépen belehuppantam egy-egy gödörbe és meg sem éreztem.
A második kört aztán rögtön egy nagy hibával kezdtem. Nem volt támadópontom és elfutottam a pont mellett. Másodszorra az útról visszafutva is ez történt és végül a 12-es pontról lett meg a 9-es. Igazából csak nagyobb magabiztosság kellett volna, mert éreztem merre van a pont, de a fények mindig elcsaltak. Előbb egy futó, utána pedig a bevillanó 12-es. (hiba: 3:00)
Kicsit meggyűlt a bajom a bozóttal a következő 2 átmenetben és az utat sem vettem észre elsőre, de az irányt nagyon jól éreztem és tulajdonképpen időt nem nagyon veszítettem. Egész a 15-ös pontig megint nagyon jól ment, ahol ugyan az ösvényről visszapattanva lett csak meg a pont, de éjszaka ennyi belefér. Talán ha egy kicsit később vágok be balra az útról elkerülhető lett volna. (hiba: 0:20)
Jött megint a futósabb rész és az eddig is kicsit zavaró derekam nagyon kezdett idegesíteni. Mintha egy deszkát kötöztek volna a hátamra. Elég vacak volt így futni. Lábaim pörögnek, friss vagyok, de derékban majd eltörök. A 17-es pontig minden rendben ment, majd kicsit rosszul futottam ki róla és kerülővel mentem a 18-ra. Kicsit megzavart a valósnál zöldebbnek jelölt növényzet, de az nagy pozitívum, hogy tudtam merre csúsztam el és gyorsan korrigáltam hibám. (hiba: 0:10)
A 20-as pontig aztán minden rendben ment és a gyűjtőre gondoltam kockáztatok kicsit és nem körbe akartam megfogni. Nappal ez már többször bejött ugyanitt, de most nem. Behibáztam a gyűjtőre 1,5 percet és még onnan is rosszul jöttem ki és alig találtam ki a kerítésen. (hiba: 2:00)
Összesen maradt tehát a pályában 5:50, ami még éjszaka sem egy túl jó eredmény, ám én most mégis pozitívan állok a dologhoz. Nem a hülyeségeimen, ment el sok, hanem azon, hogy a dzsuvás pontokon nem volt szerencsém, illetve többet kockáztattam, mint kellett volna. Ellenben végig képben voltam fejben, nem kapkodtam és elég tudatosan, magabiztosan mentem.
Kérdés, hogy ez csak az éjszaka is könnyű terep miatt volt, vagy sikerült összekapnom magam fejben.
Levezetésnek Gyulai Tomival futottunk bő 2km-t végig dumálva, majd hazaérve még maradt energiám nyújtani egy nagyot.

A pályát 6,54km-ből oldottam meg, ami a hibák miatt lett ennyi. Igyekeztem nem szétfutni magam, de még így is egész jól haladtam és a pulzusom is egészen felment.
Remélem szombat este legalább ilyen friss leszek és kicsit még jobban oda fogok tudni koncentrálni. Kifejezetten várom az Éjszakai OB-t és most várok is magamtól egy jó futást!

Adatok a pályáról:
Max. pulzus: 175
Átlag pulzus: 165
Átlagtempó: 5:35

Versenyen 2. letten az 5km-n futott 36:23-as időmmel. Pápai Tomi vert meg 40 másodperccel és Bogos Tomi végzett mögöttem 2 perccel. A képzeletbeli dobogón tehát 3 volt junior Éjszakai OB győztes állt. 🙂

Összesen 9km, 46:23

Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.