Eltévedtem a Vértesben

Fáradt voltam egész nap, ami nem csoda a múlt hét után, így nem sok kedvem volt a Sunka által kiírt 80 perces futáshoz, aminek a második felében váltakozót is kellett futnom. Hazafelé álltam meg Csákányospusztán, hogy onnan fussak egy kört a Vértesben. Van egy olyan része ugyanis a Vértesnek, amit még nem ismerek, talán még soha nem jártam ott.

Körtvélyespuszta felé kezdtem, majd a fenyvesben folytattam fölötte és már azon gondolkoztam, hogy a mai edzést lerövidítem. Valamiért a fejem is fájt egész reggel óta és nem esett jól a futás. A táj azonban csodás volt és kezdtem magam egyre jobban érezni. A futás nem ment ugyan sokkal jobban, de legalább nem azzal foglalkoztam. Úgy 35 percnél döntöttem úgy, hogy elkezdem a váltakozót és egyben egy kanyart is vettem, amit a visszafordulásnak szántam.
Sajnos ez nem igazán jött össze, mert kicsit más irányba haladt a völgy és sehol nem lehetett róla balra úton letérni, így egész a Vérteskozma – Szár közti erdészeti útig mentem. Ott aztán már sikerült jó irányba fordulnom, de végig ismeretlen részen haladtam és a váltakozót bő 30 perc után abba is hagytam. A fölfelékben ugyanis nagyon nem ment, fáradt voltam. Csak az irányt igyekeztem tartani, ami a track alapján egész jól sikerült, de ez azzal járt, hogy sokszor terepen futottam, irányba haladó utak hiányában.
Már 80 perc is eltelt, mire sejteni kezdtem, hogy hol is vagyok pontosan. Ekkor találkoztam 2 vadásszal, akik isten képében jelentek meg. No nem én képzeltem őket istennek, hanem saját magukról gondolhatták ezt. (jó szokás ez a puskával az erdőben pufogtató emberek körében)
Jól leugattak és hazazavartak az erdőből. Sérelmezték, hogy a dózerút, amin futok nem turistaút és amúgy is lassan sötétedik, az erdőben meg csak ők tartózkodhatnak. Nem kötekedtem, hanem inkább mentem tovább vissza a kocsihoz. Menet közben még egy harmadik vadásszal is találkoztam, de az normális volt és mondta, hogy "menjek csak, nem fog senki arrafelé lelőni". Fennekadtam még egy kerítésen is, amit ki kellett nagyívben kerülnöm, így végül majdnem 95 perc után fejeztem be az edzést.
Így utólag nagyon tetszett, de fáradt is vagyok rendesen.
A váltakozó szakasz 6,07km lett, 30:20 alatt, ami 4:59-es átlagtempó. Mindez 166-os max. és 154-es átlagpulzus mellett.
 
Max. pulzus: 166
Átlag pulzus: 144
Átlagtempó: 5:39
 
Összesen 17km, 530 szint, 94:52

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.