Hosszú térképes futás, verseny keretében

A tegnapi után ma nagyon nem volt kedvem keményet futni, ráadásul úgy tűnt ellenfelek se nagyon lesznek. Bemelegítésnek ma is 2km jutott, de ez ezúttal csak a távoli rajtnak volt köszönhető.
A pályának ennek megfelelően nem estem neki. Gondoltam egy jó lendületes hibátlan futás jó cél lesz mára, de ezt rögtön a kettes pont keresztülhúzta. Elfutottam alatta és csak a visszafelében lett meg. (sokak mondták, hogy nem volt jó helyen, de a track alapján max. egy kicsit volt északabbra. (hiba: 2:00)
A hármasnál a kis völgyet nem vettem észre és egyel lentebbi rét alatt kerestem a pontot. (hiba: 0:50)
Négyes és ötösre már lejjebb adtam a tempóból, majd a hatosra kiszálltam. Jobbra elcsúsztam, ott találtam egy völgyet tele gödrökkel és még mikor a rétre kimentem helyrerakni magam, akkor is csak a saját hülyeségem erősítettem meg. A kis ösvényt a pont alatti réten látható útnak néztem. (hiba: 5:00)
No itt döntöttem el, hogy akkor ezt a versenyt még annyira sem veszem komolyan, mint eredetileg terveztem. Edzéssé minősítettem a futást és ezt később nagyon nem bántam meg. Persze innen jöttek a hibák sorra, de legalább nem stresszeltem magam és nem szenvedtem úgy, mint addig. A 12-es pontig majdnem mindegyikre hibáztam valamekkorát, majd onnantól már szerencsére már nem nagyon. Egy darabig, mert a 18-ra egy kicsit, majd a 19-re egy hatalmasat kevertem. A második kis kört aztán már hiba nélkül oldottam meg, akárcsak a pálya végét, amit már kifejezetten élveztem is. Helyenként simán 4 perces tempót mért a GPS és igazi hosszú futás feelingel értem be a célba.
Mint kiderült Klaus fájlalta a térdét, így ma el sem indult, pedig a 6-os pont környékén már azt vártam mikor ér utol, hogy aztán ne kelljen egyedül futnom. Nem bántam meg, hogy elindultam, hisz egy hosszú futást sikerült csinálnom terepen, térképpel és ez jó edzés volt.
Filó Bernát személyében az egyetlen kategóriatársam is sikerült megelőzni, így a versenyt is én nyertem. 🙂
A 12,3km-es pályán sikerült 16km-t futnom, mindezt 6:39-es átlagtempóban 153-as átlagpulzussal.
Levezetni nem mentem el, mert a pálya harmadától gyakorlatilag majdnem azt tettem.
 
Jól éreztem magam, igazi családi hangulatú kisverseny volt és bár nem épp erre a terepre vágytam mikor neveztem, de nem volt vele semmi gond. A pályát jól megmérték 21A-ban, de így edzésképp ez végül még különösen jól is jött ki.
 
Max. pulzus: 169
Átlag pulzus: 151
Átlagtempó: 6:30
 
Összesen 18km, 300 szint, 116:40
 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.