Postás középtáv döntő

A döntő előtt sem melegítettem sokkal többet, mint délelőtt. Kerek 1km bemelegítés ugyan igen kevés, de így is közel 10 percig tartott, hisz hegynek felfele kellett rajtba menni. Bokámat persze most is alaposan bemelegítettem, de ez nem segített azon, hogy rögtön a rajt után zsibbadni kezdjek a fölfelében. Rögtön az egyesre ennek megfelelően kaptam is egy percet a legjobbtól úgy, hogy semmit nem hibáztam.
A kettest már nem úsztam meg hiba nélkül. Valamiért ki akartam kerülni a töbröt és csak mikor már részben meg is kerültem jöttem rá, hogy le kellene menni az aljába. (hiba: 0:15)

A hármasra erre is rátettem egy lapáttal, mert eleve túlságosan felül mentem és még oda is rohantam egy másik objektumhoz. Mire visszakanyarodtam már Kerényi Máté be is fogott 2 perccel. (hiba: 0:45)
A négyes közel volt és még az ötösnek is Máté nyomában indultam neki, de a lefelé sziklásban hamar lerakott és még a kerítés melletti kis ösvényt sem találtam. Ellenben a pont simán jött.
A hosszú átmenetben eléggé vaktában rohantam le a dzsuván át, de jó helyre értem ki és az átmenet további részében is jól mentem. Eredménye mégis az lett, hogy közel 3 perccel kikaptam Merz-től. Hetes könnyű volt, csak a pontot volt nehéz észrevenni, ami végül fél méterről sikerült, mivel egy állvány volt csak kint bója nélkül. Nyolcas igen kemény volt, át mindenen, majd a kilencesre is sziklamezőn át kellett kifutni. Kicsit túlzott volt olyan korán bevágni a kilencesre, de a pont simán jött és még 2 futót is utolértem. (hiba: 0:20)
A tízes ennek megfelelően nagy rohanás volt, amit csak a pont fölötti sziklás rész lassított le rendesen. Kerényi Mátét viszont sikerült utolérnem, ami erőt adott ahhoz, hogy a 11-es pontra utána vessem magam a meredek zöld erdőbe. Nem haladtunk gyorsan, de felértem Mátéra, sőt az átmenet felénél még előre is álltam. Éreztem, hogy túlságosan fent vagyunk, de az üres hegyoldalban nem tudtam helyrerakni magam és ezzel Máté is így lehetett, mert szépen elvillantunk és csak Bandika érkezése után fogtuk meg a pontot. (hiba: 2:30)
A hibából olyan 1,5 perc a rossz útvonal volt és 1 perc a föléfutás. Jött a bukdácsolás a legallyazott hegyoldalban, amit én egész jól viseltem és nem maradtam le a srácoktól. Annál inkább a lefelében a gyűjtőre, ahol nem mertem már futni.
A célba bosszúsan érkeztem, de legalább már a hibák miatt és nem valami sérülés miatt. Kifutottam magam rendesen, igaz a pulzusom alacsonyabb volt, mint a selejtezőn. (Átlag 168 és max. 179) Ez azonban nálam még így is nagyon magas, ráadásul biztos benne volt az is, hogy kicsit elfáradtam a délelőttitől. A 6,2km-n  6810 métert futottam, 7:01-es átlagban.
Az összes hibám 3:50 volt, ami még mindig nagyon sok. Igazából ez a buta 11-es tett be végleg, de még ha semmit sem hagyok a pályában akkor is csak 44 percre tellett volna tőlem, ami igen messze van a 32 percen belüli győztesidőtől.
A magyarok mindenesetre már körülöttem is szépen szóródnak és Kerényi Mátéval is elbírtam egy darabon, szóval magamhoz képest azért előrefele haladok ami nekem most nagy pozitívum.
 
Max. pulzus: 179
Átlag pulzus: 165
Átlagtempó: 7:08
 
Összesen 8km, 300 szint, 55:45
 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.