Feldobott Hosszútávú OB

Tartottam ettől a bajnokságtól, mert nagyon az elmúlt 2 évvel ellentétben most kicsit sem éreztem úgy, hogy felkészültem rá.
Bemelegítésnek ennek megfelelően csak 1km-t futottam és persze nyújtottam egy csomót a bokámat.
A rajt után vagy 100-150 méteren át próbáltam megtalálni a térképen hol van az egyes pont, de ez a térképre húzott uzsonnászacskó miatt, no meg a 3km fölötti átmenet miatt lehetetlen volt, ezért a "fóliától" megszabadultam és a fóliahalom mellé dobtam.
Eléggé adta magát az útvonal az egyesre, csak az volt kérdés hol ugrok át az aszfaltra. Onnantól eszeveszett rohanás jött volna, ha nem fogtam volna vissza magam. Eleve nem esett jól a futás, de nem is akartam széthajtani magam. A pontra még sikerült mellé is mennem, így hibával kezdtem. (hiba: 1:00)
A kettesre a fölső utat választottam, ami szerintem jó volt úgy. A hármas ismét egy nagy futás volt, majd a négyesre sajnos elnéztem a nyiladékokat és egyel később kerestem a pontot. Lassan eszméltem, így a pontot közvetlenül Szundi Attila után fogtam. (hiba: 2:00)
Gondolkoztam megpróbáljak-e elfutni Attis után, de annak ellenére, hogy ez biztos ment volna egy jódarabig inkább a magam tempóját választottam. Az 5. és 6. pont rendben meglett, majd a 7.-re belevesztem az egyeszöldbe. A pont előtti jelleghatáros részt még kikerültem, de utána sehogy nem stimmelt a dolog és az útról visszafutva fogtam a pontot. Itt a GPS track-et sem tudtam rendesen illeszteni, így valami zavar lehetett a térképben is. (hiba: 2:30)
A kedvem itt kezdett igencsak elmenni, de gyűrtem tovább és a Szlovák határ mentén meg is fogtam a 8-ast. A 9-re nem akartam nagyot kerülni, így a völgyig egyértelmű volt az utam. Itt egy újabb levágás mellett döntöttem és ez hiba volt. Bedzsuváztam, pedig úgy 10 éve még rendszeresen átjutottam az ifi pályáimon ezen a részen. Körbe jóval pihentetőbb és gyorsabb lett volna. Az átmenet további része már rendben volt és meg is érkeztem az első frissítőre. (hiba: 5:00)
Nem siettem el a dolgot, hisz a pontfogás és frissítés majd 2 percig tartott. A 10-es rendben jött, akárcsak a 11-es, majd úgy tűnik fejben végleg elfáradtam, mert egy hatalmasat hibáztam. Rossz völgyön ugrottam át és nem zavart sem az út hiánya, sem a bozótos. Csak mentem előre és igen sokára eszméltem. (hiba: 4:00)
A cipő kezdte törni rendesen a lábamat és mire a 13-as ponthoz értem felmértem mi vár még rám a pályából. Az aszfalton futás sem ment már, Balabás Péter Gergő úgy rongyolt el mellettem, hogy nem tudtam volna elfutni vele és a lefelében estem-keltem. Hamar eldöntöttem, hogy nekem ebből nem kell több. Túl fáradt voltam ahhoz, hogy a pályának még majd a felét le tudjam futni.
Épp ekkor robogott el mellettem KisDoma. Vele biztos megpróbáltam volna elfutni egy darabig, ha fél perccel előbb ér utol. Ha meg már a 16-os pontig eljutok ki tudja miként döntök.
Azt mindenesetre így utólag nem bánom, hogy így döntöttem. Semmi értelme nem lett volna végigszenvedni a pályát. Ez akár a pulzusgörbémből is látszik, ami szépen ívelt lefelé.
 
Max. pulzus: 171
Átlag pulzus: 153
Átlagtempó: 6:48
 
Összesen 21km, 700 szint, 141:48
 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.