25km-es hazafutás

Nem jött össze a közös hosszú futás a mai nap, így egyedül futás várt rám. A Velencei-hegységet kilőttem, mert Editéktől a megáradt Csala patak miatt csak kerülőn lehet kijutni és a Bakonyban rendezett teljesítménytúra sem jöhetett szóba, mert ott a kocsit kellett volna valakinek átvinnie a célba.
Végül a Vértes mellett döntöttem, méghozzá egy nem otthonról kezdett verzió mellett. Tatabányára visszafele kiszálltam a Vérteskozmai elágazásban, hogy onnan Vérteskozma érintésével a zöld jelzésen fussak haza. Az első 6km aszfalton vitt és kifejezetten nem esett jól az első fele, főleg a fölfelék. Közben az eső is elég rendesen rákezdett és hamar ronggyá áztam, a futás mégis egyre jobban ment. A tempó eléggé meglepett, mert 5 percesen belülivel haladtam és ez csak a fölfelékben dőlt meg. Egész kellemesen emelkedett az út és a sok sár ellenére is egész jól futható volt. Néhol ugyan nem igazán találtam merre van előre, de pár rövid kitérő után mindig visszataláltam a helyes útra. A nagyobb fölfelék kegyetlenül megfogtak, mintha semmi erő nem lett volna a lábamban. A sík részek és a lefelék egész jól mentek és Vitányvár után néhány kellemes lejtőn 4 perces ezreket mutatott az óra. Kacsás tó környékén mintha azt kezdtem volna érezni, hogy kezdek elkészülni az erőmmel, de aztán az utolsó 5km is igen jól ment és semmit sem lassultam.

A vége is sima ügy volt, így nagyon elégedett vagyok. A fölfeléket leszámítva minden jól ment. Úgy tűnik ebben a tempóban az állóképességemmel sincs gond.
 
A garmin szoftvere ma teljesen leszerepelt előttem. A max. pulzusra 161-et ír, pedig a saját maga által mutatott grafikonon 163-at is mutat és ezt számmal is kiírja mellé.
 
Max. pulzus: 161
Átlag pulzus: 147
Átlagtempó: 5:01

Összesen 25km, 500 szint, 125:36

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.