Lendületes visszafelé

Megint Lőrincről futottam és ezúttal egyedül kellett megcsinálnom az edzést, de egész jól eltelt. Elindulás után ugyan az első 3km nem esett valami jól, de 1-2 rövid gimnasztikát beiktatva hamar egész jól helyrerázódtam és ugyan a tervezett 14km-es edzésnek csak a második felét kellett volna gyorsabbra futni, de szép lassan már ekkor elkezdtem gyorsulni. Mondjuk ez nem volt vészes, csak épp annyira pörögtem fel, hogy az első 3km 5:20-5:30 körüli tempóját (bementem az erdőbe és kicsit havas volt) 5 percesen belülire szorítsam a 7. kili végére.
Visszafelé aztán elindultam érzésre és egész jól ment. Éreztem, hogy nem vagyok gyors, de azért 4:30 alatt tudtam többnyire maradni. Összesen 6km-t mentem így, hogy levezetés is jusson a végére és csak 5km felé közeledve kezdett igazán nem jólesni a tempó, de talán ekkor még egy kicsit gyorsultam is. Persze nem valami fényes a 166-os átlagpulzussal futott 4:23-as tempó, de ennyire futotta ma tőlem.
Levezetésnek maradt még szűk 1km, de az kellett is, mert így is épp eléggé be vannak állva a lábaim.
Sunka ugyan mára 4:10 – 4:20 közötti tempót irányzott elő a lendületes második félre, de mindezt 160-as pulzussal. Ebből azért látszik, hogy az általa nem betervezett nászút címszóval futó pihenő visszavetett kicsit. A pulzusom magasabb volt, a tempó alacsonyabb.
 
Max. pulzus: 171
Átlag pulzus: 154
Átlagtempó: 4:42

Összesen 14km, 64:49

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.