10×400 méter 1 perc pihenővel

A nap jóhíre, hogy 4. lettem az összetett bajnokságban és nem is volt messze a dobogó. Azthiszem nem kicsit kaptam volna fel a fejem, ha a hétvégén kihívnak a dobogóra. 🙂
Ez persze semmit nem jelent csak azt, hogy túl sok a bajnokság és már az összes egyéni számban sem indul el a versenyzők nagy része. (1-et még ki is lehetne hagyni)
Mai napra két edzést terveztem. A reggeli átmozgatás kimaradt, mert túl fáradt voltam és a délutáni 10×400 is dugába dőlni látszott. Sok kedvem nem volt hozzá, nem éreztem magam valami jó erőben és még az eső is elkezdett esni.
A többiek ráadásul könnyűt futottak, ami igencsak csábítónak tűnt. Meg is beszéltük, hogy együtt felkocogunk a TSC pályára és engem jól otthagynak résztávozni. Baluval, Sunkával és Tibivel futottunk fel és nem sok kellett, hogy ne döntsek úgy velük vissza is futok. Végül mégis maradtam és egy egész jó edzést csináltam végig.
Hat repülő után aztán nekikezdtem a 400 métereknek, amiket 1 perc pihenővel terveztem. Az elsőben majdnem elment a kedvem az egésztől, mert a kanyarokban állt a víz és nem éreztem úgy, hogy kicsit is jól menne. Az időm aztán meggyőzött, mert a tervezett 77-78 helyett 75-ös lett a kör.
Innen nem volt mese. Csinálni kellett és mikor a második is 75 lett már azt is eldöntöttem, hogy nem kellene 76-nál lassabb köröket nyomni. Ha nem lesz meg 10 darab az se baj, csak a tempó ne legyen folyamatosan romló.
Végül sikerült megcsinálni az edzést és az első 6 darab 400 még kifejezetten könnyűnek is tűnt. A hetedikben bekiabáltam, hogy "pálya" az egyesen kocogó focistáknak és, mint mindig ilyenkor kicsit elfutottam ezt a kört. 73-as lett, pulzusom pedig innentől már közel sem ment vissza annyira a pihenőben, mint előtte.
Azért legyűrtem a maradék hármat is. Ennyi küzdelem kellett és így utólag már nem is bánom.
 
Idők sorban: 75,7 ; 75,5 ; 76,3 ; 76,3 ; 74,9 ; 75,1 ; 73,6 ; 74,2 ; 75,3 ; 73,2
 
A pihenőket is egész jól sikerült tartanom, mert 63 másodperc volt a maximum. Az utolsó előttiben nem sikerült időben megnyomni a stoppert, így az valószínűleg 1, vagy talán 2 másodperccel is jobb.
A végére igencsak meghaltam és a hazafutás sem esett valami jól. Most nem örültem, hogy több, mint 4km-t kellett futnom még.
Végülis egy igen jó edzés kerekedett a maiból. Elégedett vagyok vele, de a jövőben a darabszámot tuti növelni kell majd itt is. Nehéz lesz, mert már most, hogy kicsit szemerkélt és állt a víz a pályán elbizonytalanodtam. Mi lesz ha leesik a hó?
Érdekes GPS-el nyomni az ilyen edzéseket. Ha gyorsan futok, akkor egy kört akár 10-20 méterrel is hosszabbnak mér, ráadásul van, hogy körbe sem érem a pályát, de olyan is, hogy túlfutok a rajtvonalon.
A pulzusom pedig, mintha be lenne lőve 176-os maxra. Annál feljebb sehogy sem ment ma. Ja és azt is megtudtam, hogy 26-27 kalóriából futok le egy 400 métert 75 mp körülire.
Hát aki fogyni akar annak ez rossz hír, hisz a 10 darab 400 méterrel összesen 10 deka kenyeret dolgoztam csak le. 
Persze az már jobban hangzik, hogy elégettem 3 kilogramm almát az egész edzés alatt. 🙂
 

Max. pulzus: 176
Átlag pulzus: 141
Átlagtempó: 5:12

Összesen 14km, 75:29

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.