4×1000 méter 1 perc pihenővel

Ma délutánra résztávot terveztem, méghozzá a KSI pályán elkezdett 1000 méterek folytatásaként.
Mivel tudtam, hogy egyedül aligha fogok tudni olyan minőségi edzést csinálni, mint pesten, ezért eleve kicsit gyengébb edzést terveztem be magamnak. Úgy gondoltam, hogy az 1000 métereket most meg fogom tudni csinálni 1 perc pihenővel, ha csak 3:20-akat futok. Reméltem ebből kibírok 6 darabot, de belekalkuláltam, hogy lehet kevesebb lesz.
Bemelegítésnek felfutottam a TSC pályára, ahova Edit, Judit és Zsuzsi kocsival mentek fel. A bő 4km melegítés után futottam 6 repülőt, majd elkezdtem az 1000 métereket. Nem igazán ment jól, így végül 4-et sikerült megcsinálni. Idők pedig 3:20 és 3:22 között alakultak, így legalább a tempót sikerült nagyjából tartanom.
Pulzus diagram
A pulzus diagramon jól látszik, hogy egyre magasabb pulzussal vágtam neki a soron következő 1000 métereknek és az 5.-et már 135 körül kellett volna kezdenem.
Lesz miből fejlődni. Úgy tervezem a tempót nem növelem, a pihenő is marad, de a darabszámot szép lassan akár 10-ig is fel kellene emelni. Persze ehhez nem árt majd a mostanihoz hasonló jó idő, talán még egy kicsit kisebb széllel.
Levezetésnek bő 2km-t futottam a pályán, majd a lányokkal hazaautóztam. Érdekes módon ekkor már nagyon jól éreztem magam, jobban, mint edzés előtt.
 

Max. pulzus: 176
Átlag pulzus: 145
Átlagtempó: 4:44

Összesen 11km, 55:34

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.