Ekiden váltó – Plus Budapest Maraton

Ma a Plus Budapest Maratonon indultunk a céges csapattal az Ekiden váltón.
Nekem a leghosszabb 14km-es szakasz jutott, aminek nem is tudom a pontos távját, mert eredetileg 13,6km lett volna, de aztán ez változott némileg. A 19-es kilométertáblától indultam, ami a Petőfi és a Lágymányosi híd között volt, így oda futva mentem le a parlamenttől. A bemelegítés ennek megfelelően lett bő 5km, de valahogy mégsem volt elég és ezt már közben is éreztem. Lehet a tegnapi verseny is megfogott kicsit, lehet az a 2-3 repülő nem volt elég, vagy csak túl sokat vártam a bemelegítés után a rajtra.
Az első 1 kilométer még 3:30-as volt, amiről sejtettem, hogy kicsit gyors lesz. Célom a 3:40-es kilométerek voltak, vagy ha jól megy, akkor ebből egy kis gyorsulás a végére. A második kilométer aztán 3:40 lett, de ebben volt egy frissítőpont is, ahol mellkason öntöttek egy pohár vízzel. A harmadik kilométer újra 3:30 lett, majd a forduló miatt megkapott szembeszél miatt a 4. már újra 3:40.
Ezt követően a szembeszélben valamiért beszúrt az oldalam, ami valószínűleg egy 4 perces feletti ezret eredményezett. Innentől hol kevésbé, hol jobban szenvedtem és ezen sokat rontott az innen szinte végig szemből kapott igen kellemetlen szél.
A 10km-t 38:20 körül hagytam el és innen talán már gyorsultam valamit, majd 53:04-nél váltottam az utolsó emberünket. Ez alig 3:50-en belüli tempó és a végén is csak jóindulattal van még a 3:45-ös.
Persze ennek ellenére végig előzgettem az embereket. Úgy 1000 ember mellett mehettem el, de ez nem nagy fegyvertény, hisz a 3:40 és 3:10 közötti maratonfutók tették ki a nagy részüket. Mellettem nem ment el senki és nem is állt be mellém csak 1 ember, a vége felé. Ő majd 1 kilit jött velem és már ez is jótékonyan befolyásolta a tempót.
Valahogy nem tudtam kifutni magam. Sem a lábam nem állt be, sem tüdővel nem készültem el, csak egyszerűen nem ment.
Edzésnek mindenesetre nem volt rossz.
Összesítésben 15. váltó lettünk a 3:10:45-ös időnkkel.
 
Összesen 19km, 78:04

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.