Kalocsa Kupa 1. nap – Kaskantyú

Kicsit sietősre sikerült a rajt, mivel későn értünk le a versenyre. Bemelegítésnek szűk 3km-t futottam, de a bokám azért sikerült kicsit nyújtogatni, mielőtt nekivágtam a versenynek. A cél egy minimális hibákkal letudott futás volt, de ez nem igazán jött össze.
Az egyes pontra rossz útvonalat választottam, majd azt is rosszul hajtottam végre, mert az útra kiérés előtt csak nehezen tudtam áttörni a borókán. (hiba: 0:50)
A kettest ellenben már jól csináltam, ám érzésre elég rémisztő volt, ugyanis simán elmentem volna a pontom mellett ha nem látom meg a bóját. Sokkal későbbre vártam. Úgy tűnik a 7500-as térképre nem sikerült ráállni még.
Bevállaltam a kerülőt a hármasra és úgy fogtam a pontot, ahogy kell. Végig tudtam hol vagyok, bár nem voltam valami magabiztos. A négyes igen jól jött, bár talán túl bátor is voltam és csak azért nem vesztem el, mert az erdőfolt, amiben a pont volt már messziről látszott.
Az ötös kis megkönnyebbülés volt, hisz egy relatív könnyű átmenet volt, majd a 6-os már keményebb falat volt. Eredetileg jobbra húzva az ültetett fenyvesről akartam fogni a pontot, de arra nem tudtam kijutni, így maradt a nagy rét tájékozódási pontnak. Odáig gond nélkül kiverekedtem magam, majd onnan valahogy beleestem a pontba. Nem volt a legtudatosabb pontfogás, de időt nem nagyon veszítettem vele.
A hetes könnyűnek tűnt, hisz a nagy rétsáv elég jó tájékozódási pont, így odáig szinte ész nélkül rohantam, majd próbáltam támadópontot találni, de nem sikerült. Jobbra a töbör korán jött, de alig túlfutva kapcsoltam, hogy már megint a 7500-as térkép tréfál meg és beugrottam a pontért. (hiba: 0:20)

 

Kalocsa Kupa - 1.nap - Kaskantyú

 
A nyolcastól viszont nagyon tartottam. A térképemre nézve nem látszott a pont a szakadás miatt és ez nem tűnt jó előjelnek. Igyekeztem biztosra menni és a ligetes végében lévő dombtól mindent kiolvasni. Ennyire tudatosan ritkán megyek, tudtam teljesen pontosan merre megyek, míg körön belülre nem értem és ott is tartottam az irányt, míg meg nem lett a pont. Nagy büszkén és lendületesen megindultam a 9-es felé és az sem zavart, hogy a tervtől eltérően nem a nagy réten, hanem a ligetesben a szárazárok mellett megyek ki. Ezt még úgy fel is fogtam, de utána valahogy nem éreztem mi van. Elfutottam a kör széléig, megállapítottam hol lehetek, de a pont nem volt ott és én hamar meggyőztem magam, hogy akkor biztos valahol máshol vagyok. Valahol, olyan helyen, ami nem tudom hol van. Jött Horváth Sanyi és ő is azt a pontot kereste amit én. Elindultam északnak és csak a megpillantott ösvénykanyar tett helyre. (Úgy tűnik itt kicsit elrajzoltam a keverést, hisz a dombra fel kellett mennem, hogy azt lássam.) Innen aztán már meglett a pont hamar, de addig kiesett jó 4 perc. (hiba: 4:30)
A tízes sima ügy volt, majd a 11-es is, leszámítva, hogy valamiért átmentem mindenen és azt se egyenesen tettem, hanem kacsázva. Igazán belefért volna egy jobbról ívelés.
A 12-es ponttól megint féltem egy kicsit, de a töbör aljáig eljutottam és bár nem voltam biztos a dolgomban mindent úgy csináltam, mintha ott lennék. Valahogy kijutottam belőle, jött a domb, aminek felvágtam az oldalába az egyetlen adódó lehetőségnél és lestem a tankbeállót, ami egyszer csak ott volt, benne a ponttal. A részidőkből látszik, hogy a domborzatra tájékozódás a boróka és az átjáróknak a figyelembevétele nélkül nem volt a legtökéletesebb megoldás, de azért valahogy csak odataláltam. (hiba: 0:40)
A dombot balról kerülve jött szépen a 13-as, majd végre a borókából kijutva lehetett rohanni a következő pontig, ami szintén rendben meglett.
Itt kezdtem érezni, hogy a borókásban legalább kaptam levegőt, a futható terepen viszont futni kellene és kicsit óvatosan, de hiba nélkül fogtam az utolsó előttit, hogy aztán a gyűjtőre még óvatosabban jobbra húzva menjek tovább.
A célom, vagyis a nagyobb hibák elkerülése nem jött össze és ez nagyrészt a 9-es ponton múlt. Ha az nincs akkor most az egyesre elkövetett buta bénázásomon bosszankodhatnék és azon, hogy KisDoma még azzal is megvert volna.
Összesen maradt benne 6:20, ami ezen a terepen talán elmegy egy közepesnek. A nagy hibámat és az egyest leszámítva a többivel elégedett is vagyok. Nem voltak olyan illúzióim, hogy itt végig tudok menni apróbb hibák nélkül, sőt még most sem számoltam azokat a másodperceket, amit egyszerűen itt nem lehet nem bennehagyni.
Az 5. hely reális. Végre sikerült nem kikapnom mindenkitől aki számít, bár ez nem rajtam múlt.
 
Összesen 12km, 62:27
 

 

“Kalocsa Kupa 1. nap – Kaskantyú” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Miért kell neked részidő ahhoz, hogy beszámolj a versenyről?? Hidd el annyira nem érdekel minket, hogy most 0:40-et vagy 0:45-öt hibáztál egy pontra.
    Amúgy meg fent vannak már…

  2. Szerintem abszolút nem baj, hogy ott vannak a részidők. Akinek nem tetszik, ugorja át. Elvégre elég nagy betűkkel ki van irva az oldal tetejére, hogy edzés és versenynapló, így nem értem, mért baj, ha a saját versenyeit, edzéseit részletesen leírja valaki. Ez a “műfaj” erre való.

  3. Hohó! Én egyálatlán nem mondtam, hogy baj, ha fent vannak a részidők is, csupán csak Hareszt akartam egy kicsit cukkolni, hisz párszor már megbeszéltük, hogy az ő hibázási kalkulációjából mindig az jön ki, hogy minden második versenyt igazából megnyert volna ha nem hibázik. 🙂 Tudnék felhozni számos példát, de inkább elolvasom mit írt a P.Ö.CS-ről 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.