ROB döntő 14. hely – Tiszaliget

Nem mondhatni, hogy vérmes reményekkel álltam a Rövidtávú OB döntője elé, de szerettem volna egy olyan futást összehozni, amivel elégedett lehetek a jelen körülmények között.
Úgy gondoltam, hogy pontot megcsípni már igazi bravúr lenne, de a mezőny első felébe kerülni reális elvárás lehet.
Bemelegítésnek a 37 fokban való töltésen fel-alá rohangálás jutott és én most sem éreztem magam frissnek a rajt előtt. Azt szerencsére meg tudtam nézni a többiek merre kezdenek, így a térkép felvételekor már csak futnom kellett.

Rövidtávú OB 2008 - Döntő - Szolnok-Tiszaliget

Az egyes pont simán jött, majd a kettes is, de valahogy folyamatosan a kapcsolatot kerestem a térképpel. Túl sokat néztem a szimbólt és szinte szerencsém volt azzal, hogy rátaláltam a pontokra és mindig jófelé jöttem ki.
A hármasra aztán el is néztem az optimális útvonalat, mert felesleges volt kimenni az egyik kapun, majd visszajönni a másikon. Túlságosan is a vörössel berajzolt átjárókra koncentráltam. (hiba: 0:04)
A 4-es rendben volt, majd az ötösre is jól mentem egész pontközelig. Persze így utólag jobb lett volna talán délről kerülni mindent, hisz úgy a pontfogás is simább lett volna és menet közben sem kellett volna annyit kerülgetni, de időt mégsem ezzel buktam, hanem azzal, hogy szimbólt vizslatva elrohantam az 5-ös pont mellett. (hiba: 0:10)

Rövidtávú OB 2008

Nem nyugodtam meg ekkor sem, sőt a szimbóllal is ugyanígy vacakoltam és a hibám megismételtem a 6-os pontra is. (hiba: 0:10)
A hetes már szépen jött és a nyolcasra is rárobbantam az átjáróra, majd onnan jól fogtam a pontot. Állítólag itt nyitva volt az átjáró egyenesen amivel 10mp-et lehetett volna nyerni, de ezt a részidők alapján senki nem játszotta meg, ráadásul szabálytalan is lett volna. (rendezőknek szerencséje van, hogy nem játszották meg páran)
A 9-es pontra csak a bokám féltettem, no meg térképeztem, de így is meglep, hogy ennyivel kikaptam. A 10-es aztán már jó futás volt, de nem lett ez se hibátlan. Egyrészt talán a táborba be, majd kifutva lehetett volna nyerni pár mp-et, másrészt először bele akartam rohanni a kerítésbe a pontra menet és csak idővel kanyarodtam rá a megfelelő ívre. (hiba: 0:05)
A 11-es ponton nincs mit szépíteni, mellémentem simán. (hiba: 0:04)
A 12-es látszott, már a pontról, majd úgy tűnik nem találtam meg a megfelelő csapást a 13-as pontra. Nem hibáztam semmit, mégis 11mp-et kaptam Lenkei Zsoltitól.
A 14 kicsit bokaféltős volt, de kifejezettem jól bírta a lábam, majd két futós átmenet jött, amit jól megoldottam. Hiányérzetem csak a 17-es miatt van, mert ott a jobbra lejtő gátoldalban nem mertem rendesen futni a jobb bokámmal. Bírta és nem volt semmi gond, de nagyon bennem van a félsz.
A két rövid átmenetben minden stimmelt és a kerülőt is jól megnéztem előre. A strandon aztán már valahogy a futás is egy fokkal jobban ment, jött sorban a z összes hátralévő pont, így az utolsó 9 pontban nem hagytam egy másodpercet sem.
Összességében maradt 33 másodperc a mai pályában, amivel nem igazán vagyok elégedett. A pálya elején valahogy nem voltam ráhangolódva a versenyre és még a futás sem ment jól azon a részen. A pálya 2. felére aztán már összeállt a kép, de ez a végső eredményen már nem sokat javított.

Rövidtávú OB 2008

A 14. hely (12. magyar) persze reális eredmény és elmondható, hogy ma ennyi volt bennem, de nem vagyok elégedett. Egy sprinten nem lehetetlen a hibátlan futás és elvileg akár a 8. helyre is oda lehetett volna így érni.
Nagyon azért nem bosszankodok. Holnap OCSB, ahol már sokkal inkább fontos az eredmény!
 
A szolnokiak egyébként jó versenyt rendeztek. Nem volt semmi számottevő malőr és a terepek adottságaiból kihozták a maximumot. Sőt, a terepválasztás is szerencsés volt, magyarul a ROB-ból kihozták amit lehet.
 
Összesen 8km, 38:40
 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.