Hosszú, alföldi futás kalibrálással

Mivel a CSB-re nem árt valamiféle állóképességet i szerezni, így elhatároztam, hogy megejtem első valóban hosszúnak tekinthető futását a mai napon. Futótársat nem sikerült ehhez az akcióhoz keríteni, így magam vágtam neki az edzésnek és az akklimatizálódás jegyében Indián-domb, Kőhíd párosra esett a választás, ahol van esélyem lefutni legalább 2km-t anélkül, hogy begolyóznék a körözgetéstől.
Még mielőtt nekivágtam volna a nagy futásnak kimentem futni egy háztömbkört, hogy bekalibráljam a Nike SportBand kütyüt, ami tegnap alaposan túlmérte a távot. Lemértem Mapsource-on és Google Maps-en is a kört, amire így kaptam két értéket: 838 és 846 méter. Ezek után futottam rajta egy kört a kütyüvel, ami sikeresen 990 métert mért. Gondolkoztam mit írjak be és végül 860-al kalibráltam, nehogy aztán most meg mínuszba mérjen.
Lemértem, hogy 1,4km-nél fogom keresztezni az Üllői utat, így rögtön a futás elején volt egy visszacsatolásom. A kütyü ezúttal majdnem pontos volt, mert 1380 métert mért, így megnyugodtam, hogy nem rontottam el nagyon a kalibrálást azzal, hogy a valós helyett kicsivel hosszabbnak adtam meg a kalibrálás alatt futott kört. Sőt ezek szerint még lehetett volna hosszabbat beírni.
Hamar rájöttem, hogy a kütyüt nem szabad az aktuális tempó kijelzésen hagyni, mert állandóan azt lestem és mindig próbáltam emiatt kicsit felpörgetni a tempót. Kipróbáltam mi van, ha apróka, illetve nagyokat lépek és sikerült magamalá taposva kb. 6 percesben futni 4:10-es tempót, szóval aki direkt arra meg az tud hülyeségeket is mérni, de egyébként elégedetten nyugtáztam, hogy most sikerült belőni az órát. Földúton kicsit visszább esett a tempó és még a terepre is azt mérte kb. amit magam tippeltem volna, bár ott azért a 6 perces fölötti értékek közé néha becsúszott egy 4:30-as, amit nem tudok mire vélni, de biztos léptem egy párt hirtelen. Futottam a repülőtér megkerülős köröm elejét, majd mikor elfogyott az erdő mellettem, akkor maradtam az erdőszélen és egy általam nem ismert részen tettem egy kb. 4 kilométeres karikát, majd egyenesen vissza indultam Indiándomb felé. Ahogy átértem a terepre sikerült elveszítenem az utat magam alól és megint futottam úgy 1,5km-t terepen, aminek a vége dzsuvázásba torkollott, de sikerült kiverekednem magam egy útra. Kb. itt kezdtem el érezni, hogy a viszonylag kellemes idő ellenére kezdek elkészülni az erőmmel, pedig még csak 16km környékén jártam. A tempót néha megnéztem és a földúton nem ment csak az 5 perces átlag, de nem foglalkoztam vele. Elfutottam a Helikopter-lakóparkig, majd egy másik párhuzamos úton haza indultam egyenesen. Elég vacakul ment és stabilan 5 perces tempó fölé kerültem, ami csak akkor változott, mikor kiértem aszfaltra.
A végén még futottam egy kört a kalibrálós háztömbkörön, hogy megnézzem jól sikerült-e kalibrálni és a futás végén is jól mér-e. Nem tudom, hogy a fáradtság miatti megváltozott mozgásom miatt, vagy mi miatt, de ezúttal jóindulattal is csak 800 méternek mérte a kört.
Magyarul kalibrálhatok újra, ha nem akarok mindig azzal szembesülni, hogy gyengébb vagyok, mint valójában. 🙂
Azért a tegnapi után pozitívan csalódtam a kütyüben és még a weboldal is egész működőképes, ha az ember túlteszi magát azon, hogy a világ egyik legrosszabb böngészőjét kénytelen használni.
 
Összesen 26km, 126:06

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.