Nike+ SportBand – Divatkütyü – 13km laza futás

Tegnap kaptam egy Nike+ SportBand kütyüt, így ma azt teszteltem. Van ugye az a dolog, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, no de azért nézzük csak mégis. 🙂
Kezdődött a dolog azzal, hogy csak IE alatt működik a Nike+ weboldala. Firefox-ot nem sehogy sem szereti. Brrr. Barbárok! 🙁
No azért működött a kütyü, így elindultunk Apámmal futni. Sebességet nézegettem és hát kicsit túl gyors volt, hisz a kocogásnak is 4:20-at mért. Aztán a fixen 1,1km-nek vett távomra is 1,17km-t mért, szóval elkönyveltem , hogy mondjuk 6%-ot le kell vonni mindenből.
Szépen tesztelgettem és le is ment 3-3:10 környékére egy megnyomott négyszáz méter során a tempó. A táv is szépen pörgött, időt is rendben mérte és ahogy egy ilyen kütyühöz illik a kalóriát is számolgatta. A 6%-ot belekalkulálva mondhatni, hogy minden rendben volt.
Kíváncsi voltam mit fog mutatni utólag, mert a repülők alatt is végig be volt kapcsolva és hát ott mutatott 2:40-es és 13:00-ás tempót is, ami teljesen rendben volt.
A futás amúgy igen jól esett, mert kellemes 20 fokban futottunk. A felénél apám visszafordult, így onnantól egyedül mentem és a 10 repülő is jó pörgősen ment le a végén.
Futás után feltöltöttem a Nike+ honlapra az edzést. A futást és az alap adatokat (idő, táv, kalória) teljesen jól behozta, de a grafikon amit mellé nyomott teljesen torz lett. Egyrészt teljesen sima a repülőkig, másrészt a repülők idejére belemért egy 25 perces kilométert. Ez már csak azért is lehetetlen, mert 8 percig repülőztem a pihenőkkel együtt és az alatt elvileg pont meg is tettem egy kilit. A sima szakaszra írt 3:30 és 5:30 közötti ezrek is bődületes marhaságok
Ami még gáz, hogy valamiért ezzel a futással nem engedi kalibrálni magát, akárhogy küszködök. Ez nyílván előbb-utóbb megoldódik, de akkor is hülyeség. Mindenre új ablakot akar nyitni, ezért olyat voltam kénytelen tenni, amit soha nem gondoltam volna. Internet Explorert állítottam be alapértelmezett böngészőnek. (Nem fog így maradni.)
Mondhatni, hogy a kütyü teljesen rendben van, egész jól mér és kalibrálás után teljesen jó is lesz. Mindent tud, amit tudnia kell. Hobbifutóknak szánták, akik tényleg csak a távot, sebességet és a fogyni vágyó részük a kalóriát lesi. Ez egy tök jó dolog, plusz motivációt jelent, menő és ha ez vesz rá embereket a futásra máris főnyeremény.
Ami viszont az adatok feldolgozását illeti az nagyon gáz.
Ezt a kütyüt én személy szerint csak a kezdőknek ajánlom. Aki már fut, az vagy ne vegyen semmit, vagy ruházzon be egy Footpod-os Polár órába, vagy vegyen egy Forerunner-t. Mindkettő tudja ugyanezt, meg még kb. 100x többet.
Azért rajtam egy darabig biztos fent lesz és ha sikerül kalibrálni talán még hasznát is veszem.
 
Összesen 13km, 63:38

 

“Nike+ SportBand – Divatkütyü – 13km laza futás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia,én is beszereztem egy ilyen szerkezetet és akármit csinálok az 5kmes már több féle képpen lemért szakaszt egyszer 3,5km nek egyszer pedig 1,75 nek mérte , lehet hogy csak ez a darab hibás vagy rosszul csinálok valamit? Köszike 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.