12 négyszáz 1,5 perc pihenőre

Egész nap gyengének, fáradtnak éreztem magam és hazafele még a meleg is megcsapott.
Ahogy hazaértem rögtön Tatára mentünk át az edzőtáborba. Gerivel futottunk 2 Cseke-tó kört bemelegítésnek, majd csatlakozott hozzánk Tibi is a Nike Futóklub edzése után. Nyomtunk tíz repülőt, pontosabban a srácok csak 4 darabot csináltak, így a maradékot egyedül futottam.
A programot Tibi lealkudta 2x4x400 méterre, ellenben a pihenő ezúttal csak 1,5 perc volt. Az első sorozatban 3-ig jött Geri, majd akkor kiállt, innentől Tibivel futottuk. Nem kellett túl sokat vezetnem és nem is éreztem úgy, hogy az menne nekem. Az első és a második sorozatból is egy darab résztávot vittem én. A sorozatok között 5 perc pihenő volt, amiben dzsoggoltunk egy kört.
Végig úgy voltam, hogy jó lenne egy harmadik sorozat is, de Tibit nem tudtam meggyőzni. Végül úgy voltam vele nekimegyek egyedül is, aztán legfeljebb az utolsó sorozatból csak egy-két 400-at futok le, de végül sikerült egyedül végigcsinálni.
 
3x4x400 méter, 1,5 perc pihenővel:
 
74,6 ; 73,4 ; 72,8 ; 74,1
74,9 ; 74,0 ; 73,1 ; 74,1
73,3 ; 71,8 ; 72,7 ; 71,9
 
Sikerült végigcsinálnom az edzést olyan időkre, amiben nem nagyon bíztam. A vége még egy kicsit erősebb is lett, de ezt lehet jobb lett volna nem erőltetni és ugyanúgy 74-eket futni, mint korábban, mert nagyon szétfutottam magam.
Azért így utólag már nem bánom, de lehet legközelebb mikor négyszázazok nem fogom erőltetni ennyire és az idők se lesznek ilyen jók.
Levezetésnek aztán Tibivel kimentünk megint a tóhoz és futottunk jó másfél kört.
 
Összesen 13km, 66:48

“12 négyszáz 1,5 perc pihenőre” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Na, ez már kinéz valahogy!
    De mér akarod legközelebb lassabra futni? Félted a bokád vagy mi?? Attól fejlődsz, ha paraszt módon erőlteted. Legközelebb legyen mindegyik 71-72mp.

  2. Most pont azt élveztem a résztávokban, hogy mindig úgy fejeztem be, hogy alaposan megküzdöttem, de ha arról lenne szó menne még pár.
    Most meg zsibbadtam rendesen az utolsó kettőben 200-tól.

    Arról nem is beszélve, hogy legközelebb 15 darabot kellene tolni és ahhoz, hogy azt kibírjam kicsit óvatosabban kell nekiállni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.