6×400 méter 80-on belül

Senki nem akart ma edzeni, így végül ma is egyedül futottam. Ha valaki ma futott volna egy egyenleteset minden bizonnyal én is vele tartok, ám egyedül mégis maradtam a résztávnál, ahogy eredetileg terveztem. Nagyon nem volt kedvem elindulni futni, de aztán a bemelegítés mégis egész gyorsan eltelt. Kossuth-kert felé futottam ki a TSC pályára és mivel 5km volt az út a végén már 4 repülőt le is nyomtam, majd a maradék hatot a pályán.
Ekkor azért elgondolkoztam, hogy időszerű-e a résztáv, hisz a 100 méterek után is kapkodtam a levegőt.
Gimnasztikáztam egy kicsit, majd nekikezdtem a tervben szereplő 6×400 méternek. 80-as köröket szerettem volna futni, méghozzá lehetőleg úgy, hogy ne haljak bele. Sikerült is mindkét elvárásom teljesíteni, mert bár nem volt könnyű 80-on belül lement mindegyik 400.
Ehhez persze kellett a 2 perces pihenő is, hisz egy percig még csak gondolni sem mertem a befutás után a következő négyszázra annyira kivoltam.
 
6x400m:
 
78,8
79,5
78,5
78,0
79,1
77,4
 
A pulzusom már a 2. négyszáz után magas volt (174), a végén pedig 180-at mértem, igaz 1 perc alatt sokat ment le (126).
Éreztem a mozgásomon, hogy még nagyon messze van az elvárt szint, de azért bíztatónak ítélem, hogy egy hét futás után már ilyen edzést tudtam csinálni. Következetesen tartani kellene magamat a heti 3 gyorsító edzéshez. Szerencsére cél az van, mert alig több, mint 1 hónap múlva OB, rögtön kettő is.
A levezetés természetesen a hazafutás volt, ami bő 4km-t jelentett.
 
Összesen 12km, 60:38

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.