10km lendületes futás 40:33-ra

Szabolccsal mára megint közös edzést beszéltünk meg. Ezúttal elég későn.
Az erdőn át futva melegítettem be és meglepően jól ment a futás már ekkor. Indulás előtt nyújtottam jó 20 percet, lehet ezért pörögtek a lábaim.
A hasam viszont nagyon nem volt jó, mire Szabolcsék elől elkezdtük a tervezett 10km lendületes futást már 3x kellett vécére mennem.
Nem is voltam biztos benne, hogy a 10km alatt nem kell megállnom majd, de végül kibírtam a 2 darab 4,1km-es kört, majd a háztömb körül futott maradék 1,8km-t is. A tempó kezdetben pont 4 perces volt, majd a közepén egész kicsit lassultunk, így  vége 40:33 lett.
Szabolcs néha egészen begyorsult, néha meg egész lelassult, így azthiszem a 10km alatt volt 3:20-as és 4:20-as tempó is, igaz a nagy része azért sikerült egyenletesre.
Nekem pont jól jött ez az edzés, mert nem hajtottam szét magam, de azért egy lendületeset futottam (végén 165-ös pulzus), igaz a gyomrom eléggé megmakacsolta magát, hisz még hazafele is be kellett iktatnom egy kényszerszünetet.
A hosszú bemelegítésnek (majd 5km, plusz repülők) és az ugyanilyen hosszú levezetésnek köszönhetően a táv is egész sok lett.
 
Összesen 20km, 88:51

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.