6×800 méter 2:40-re

Ma ismét résztávos edzést nyomtunk és a múlt hét csütörtökhöz hasonlóan Árpika megint csatlakozott hozzánk. Baluval a Győri út mellett találkoztunk, majd felfutottunk a TSC pályára. Már ekkor éreztem, hogy nem esik jól a futás, lábaim ólomból, derekam beállva és még melegem is volt. Utóbbin segített, hogy megszabadultam egy rétegtől, de még így sem esett jól a futás és a repülőzés sem segített.
A terv 6×800 méter volt 2:40-re, ami kis megkönnyebbülés volt azok után, hogy nekem valamiért 8×800 rémlett.
Az elsőt Balu vezette, majd én jöttem és ez így ment végig felváltva. Érdekes módon valahogy az első kör mindig rosszabbul esett, mint a második. Ez részben magyarázható azzal, hogy kicsit mindig gyorsabban kezdtünk, de még így is furcsa. Mikor Balu vezetett, akkor a második körök kifejezetten jobban mentek, mint az első. Árpika mindeközben magában küzdött a 3 percen éppen kívüli nyolcszázakkal.
Ha nem is esett olyan nagyon jól, de még mindig alapvetően szenvedés nélkül megcsináltam a mai edzést is a tervezett idők körül. A pihenő ezúttal 2 perc volt és ezt sikerült is betartani.
 
800 méterek:
2:42,0 ; 2:40,3 ; 2:41,3 ; 2:39,1 ; 2:41,9 ; 2:35,5
 
Az utolsó 800 azért elég kemény lett, mert bár addig sem láttam az órát a sötétben, de ekkor már nem is próbáltam eltalálni a tempót csak futni egy jó nyolcszázat. Hát időben kicsit jobb lett, de érzésre azért ezt már nem mondhatom. Balunak 400-nál ki kellett állnia és onnantól csak küzdöttem a méterekkel.
No azért ez az edzés se jelent negatív tapasztalatot, mert megcsináltuk és úgy érzem, hogy ha kicsit kevésbé leszek merev, akkor simán mennie kell a 3:20-as ezreknek. Ezt mondjuk már csak a HOB után fogom kipróbálni, mert addig már biztos nem futok kemény résztávot.
Levezetésnek a szokott útvonalon hazafutottunk.
 
Összesen 15km, 60 szint, 71:26

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.