Imre- Lőrinc futóverseny – 10km: 37:42

A tegnapi nap, pontosabban a bokám kissé rossz kedvre derített, de azt tudtam, hogy ma fogok valamit futni. Tervem nem sok volt, de mindenképpen valami keményebbet szerettem volna futni.
Reggel fél 9-kor tudtam meg, hogy ma van az Imre-Lőrinc futóverseny. Gyors informálódás az interneten, majd 9 előtt betolt két kifli után már készülődhettem is, mert 10 órás rajtot olvastam a neten és azt, hogy fél órával a verseny előttig lehet nevezni. Szűk 4 kilométert kellett futnom, míg átértem az erdő túloldalára és gyorsan be is neveztem magam a 10 kilométeres távra.
Kicsit megdöbbentem, hogy a 10km rajtja 11 órakor volt, de azért valahogy eltöltöttem az időt és legalább kicsit megemésztettem a reggelit. Persze mehettem újra bemelegíteni, ami ezúttal olyan 2,5km-re sikeredett. A pulzusom nem tudom miért az egekben volt és nem is éreztem magam valami jól, ezért azt lőttem be, hogy csak egy jó lendületeset futok ma és nem hajtom szét magam.
A rajt után ennek megfelelően jó sokan el is rohantak mellettem, majd pár száz méter után stabilizálódott a mezőny és a 2km-es részhajrához jó állapotban értem talán olyan 7:30-as idővel.
Itt kezdtem magam egész jól érezni. Az élmezőny elment, én pedig rögtön az őket követő boly elején futottam és könnyedén és jólesően haladtam. Nem is nagyon foglalkoztam vele, hogy kezdenek lemaradozni az emberek és hamar azon kaptam magam, hogy én futok az "üldöző boly" élén. Mellettem, mögöttem Holba Zoli nyomta és így haladtunk olyan 4km-ig. Ekkor kezdett nem jól esni a futás és egyre csak rosszabb lett. Szembeszél volt és nekem egyre rosszabbul esett a futás. Páran el is mentek mellettem, de Holba Zoli maradt mögöttem, így feltételezem lassulni nem nagyon lassultam.
Már nagyon vártam, hogy bekanyarodjunk balra és ezzel a szembeszéltől is megszabaduljak, de a 90 fokos kanyar még nem sokat javított a helyzeten. Az azért vicces volt, hogy a szülői háztól 300 méterre futottunk el, majd végre a Gilice tér közeledett, ahonnan hátszél volt várható. Már kezdtem volna megkönnyebbülni, mikor a tüdőm kezdett beszúrni. Érdekes érzés volt, mintha a polár jeladója szorítana el, vagy egy nagyon kemény résztáv végén köpném ki a tüdőm. A baj csak az volt, hogy még 4km volt hátra. Gyorsan előre is engedtem Holba Zolit és mögötte haladtam, de aztán valahogy mégis visszakerültem egy kili után előre. Kezdtek megint elmenni mellettünk az emberek és éreztem is, hogy lassulunk. Zoli is kilépett mellőlem és én nem mentem utána. Nem akartam erőltetni, ha már egyszer ennyire nem megy. Így is épp elég rosszul esett a futás és örültem, hogy közeledik a vége.
Végül a célba 37:44-el értem, ami a hitelesített 10km-es pályán jó sokadik helyezést jelentette.
Valami ilyesmi időre számítottam, de azt hittem ezt egy sokkal kellemesebb, nem ilyen szenvedős futással is elérem. Persze közel sem volt ideális az ágyból kipattanva, kajával a gyomromban, saras terepcipőben tolni a versenyt, de nem is versenyezni mentem.
Pulzusom végig 180 körül mozgott, a max. 182 volt, míg az átlag 176 lett.
Levezetést vagy 2 órával később a hazafutás jelentette, ami alatt megintcsak az egekben volt a pulzusom. Nem szoktam hozzá, hogy 150 körüli pulzussal alig legyek 5 percesen belül.
Egyrészt jó kis edzés volt ez a mai, másrészt viszont nem dobott fel. Kegyetlen lassú vagyok és nagyon rámférne a gyorsítás.
A verseny egyébként szuper volt. Jó sokan (kb. 1000 fő) voltak és szép idő volt. Az pedig, hogy mindez ott volt, ahol éveken át (és még néha mostanában is) futottam külön érdekes volt. Egy csomó ismerőssel találkoztam és bár elment a fél nap, de csak jobb volt itt edzeni, mint délután ugyanitt egyedül.
 
Max. pulzus: 182
Átlag pulzus: 155
 
Összesen 20km, 83:19

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.