6 x 1000 méter hullámzó aszfalton

Ma reggel megint jobban éreztem a térdem, gondolom a tegnapi edzés miatt. Nagyon nem örültem neki, de mivel még mindig nem zavar annyira, így a terv szerinti edzést nyomtam. Tibivel indultunk még éppen világosban síkvölgy felé, hogy aztán a szokásos Rugógyár körön csináljak 6 x 1000 métert. Tibi nem akart ma ilyesmit futni, illetve az első 5-öt csinálta csak épp lassabban, így tulajdonképpen egyedül toltam a gyorsakat és nem is tudom pontosan, hogy milyen időket futottam, sőt az 1000 méterek is csak körülbelülre lettek meg. Utólag persze kiderült, hol kellett volna megállnom, így azért abban biztos vagyok, hogy inkább többet nyomtam 1000 méternél, mint kevesebbet.
Sorban az 1000 méterek átlag pulzusa: 164,164,164,162,165,163
Látszik, hogy sikerült elég egyenletesen futnom és nem is nagyon szakadtam meg, bár szerintem ha szétszakadok se sikerült volna 170 fölötti átlagpulzust összehoznom. A végén ment általában csak 170 fölé a pulzusom és akkor is csak épphogy. Időre 3:30 és 3:50 közé futottam mindet, de Tibi órája szerint az utolsó például elég lett volna 3:25-ig, mert annyinál lehettem ezer méternél. A pihenők szűk 3 percek voltak, nem túl nagy tempóban.
Visszafelé sajnos a térdem kicsit fájdogált, így annyira nem élveztem ezt a részt, de azt se mondanám, hogy romlana a térdem állapota. Lehet ki kellene hagynom pár napot, mert nem javul, de úgy tűnik nem is romlik. Futni tudok vele, ezért még egy kicsit kivárok és kenegetem Flectorral rendületlenül.
Az edzés nem ment olyan jól, mint tegnap, de még mindig egész jó volt. Ha a térdem nem zavarna nagyon elégedett lennék.
 
Max. pulzus: 173
Átlag pulzus: 147
Megnyugvási: 43 (137/94)
 
Összesen: 20km, 180 szint, 91:26

“6 x 1000 méter hullámzó aszfalton” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia Zoli,
    javaslom az Algoflex gyulladáscsökentő tablettát. Én már többször kivédtem vele az inhüvelygyulladás bedurranását, szóval amikor kezdtem érezni, de még csak enyhén, hogy kezdődik a baj, két-három napig szedtem az Algoflexet, és vagy futottam, vagy max. egy-két napot kellett csak kihagynom, és megúsztam a bajt. Bármily hihetetlen, de Algoflex nélkül, azt hiszem, szétforgácsolódott volna a téli felkészülésem.
    Szabolcs

  2. Köszi. Kipróbáltam.
    Remélem nem csak a fájdalomcsillapító hatott tegnap, ami a gyógyszer másik hatása.
    Mindig ódzkodok az ilyenektől, mert a szervezet természetes reakcióit nyomja el. Ha fáj, nem véletlenül fáj.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.