Jézus Lábnyoma Kő nyomában

Árpika ma nálunk aludt munkájából kifolyólag, így vele futottam Tatabányáról. Azért, hogy érdekessé tegyük az edzést kitaláltam, hogy próbáljuk megkeresni a Jézus Lábnyoma Követ. Felvettem a nagy Silva fejlámpám, a tégla aksit és nekiindultunk a hegynek. A nagy völgyön mentünk fel és nem igazán éreztem úgy, hogy jól menne a futás. Azért haladtunk normál tempóban, kicsit meg is lepődtem, hogy Árpika mennyire bírja.
Fent aztán elkezdett sűrűsödni a köd és ezáltal egyre kevesebbet láttunk. Sokat nem tudtunk a kőről, csak egy pillantást vetettem a Mapsource térképén az elhelyezkedésére, valamint Mauer Lajos leírása volt még támpontunk.
Az első táblát azért még megtaláltuk, de innen már semmi további sikerélményben nem volt részünk. Bekanyarodtunk balra a vadlesnél, de az 5 méter ködben, a farakásokkal és erdőirtással nehezített terepen nem találtunk még egy táblát. Elindultunk hát arra, amerre a térkép alapján gondoltuk a követ és egész mélyen bementünk a hegyoldalba. Több kőhöz is odafutottunk, de eleve esélytelen volt megtalálni, így szép lassan visszamásztunk a hegyre. Itt volt egy kis terepfutás is, majd nagy nehezen kijutottunk a dózerre, amin elindultunk haza.
Tettünk még egy kis kitérőt a Kisréti vadászház felé, majd még a Gerecse 50 útvonalán is elindultunk lefelé, de a szokott helyen visszakanyarodtunk és végül a Turulnál jöttünk le.
Jó kis hegyi futás lett a mai. Nem volt megerőltető, de nem is ez volt a cél.
 
Összesen 20km, 500 szint, 113:39

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.