Síelés Krvavec-en, előtte reggeli 14km

Úgy tűnik nem egy koránkelő társaságba csöppentem, mert 8-ig mindenki aludt és mivel ezt előre tudtam, így beterveztem egy kicsit hosszabb reggeli futást. Még sötét volt ugyan mikor nekiindultam, de lámpát már nem vittem. Persze így a tegnapról megismert bobpályán nem tudtam felfutni, hanem mentem tovább aszfalton, hogy aztán felfelé elkanyarodjak egy kisebb úton. Egy darabig aszfalt vitt, majd átváltott dózerúttá, de ekkor már pont volt annyira világos, hogy ez nem okozott gondot. Szép lassan vitt felfelé a patak mellett az út a csodás fenyőerdőben, de sajnos nem volt még annyira világos, hogy letérjek az erdőbe. Már nem volt sok hátra az odafelére betervezett 33-34 percből, mikor elágazott az út és én a balra tartó, a hegyre felkanyarodó aszfaltot választottam. No ez igen meredek volt, de egy két kanyar után vissza kellett fordulni.
Visszafelé aztán próbáltam nem teljesen lazán futni, hogy időben visszaérjek. Nem is volt gond, mentek az aszfalton a kényelmes 4:30-as ezrek.
Örülök, hogy sikerült összehozni 14km-t, mert erre nem is mertem számítani. Persze aligha fogunk minden nap ilyen későn kelni, de már 2 napon is futottam a 7-ból, így ha többet nem is tudok elmenni futni amíg Szlovéniában vagyunk, akkor is csak max. 5 nap esik ki.

Ez én volnék a felhők felett

Reggeli után viszont kezdetét vette a fő program, vagyis a síelés. Krvavec nevű síterep igazán kitett magáért, hisz lent az otthonról megszokott ködös, borús vacak idő volt, míg fent szikrázó napsütés, szélcsend és nem nagy, de síelhető hó. Mivel utoljára 14 éves koromban síeltem nem voltam biztos benne, hogy nem totál kezdő módjára tanulhatok mindent az alapoktól, de szerencsére olyan ez, mint a biciklizés. Nem lehet elfelejteni.

Bukás után porolom le magam

Így aztán egész nap száguldoztam le a pokolian ronda stílusomban a piros pályákon és a feketék is csak azért maradtak ki, mert azok nincsenek hóágyúzva és le vannak zárva a kevés hó miatt.

Edzésértéke nem tudom mennyi van egy jó 4 órás síelésnek, de azért nem pihentem az tuti.
 
Összesen 14km, 100 szint, 64:08

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.