Futás bedagadt bokával az Ipari-park felé

Reggelre jól bedagadt a bokám és az első olyan mozdulatra, ami kicsit oldalirányú volt jól meg is fájdult. Egész nap éreztem, hogy nincs rendben a bokám, néha még egy-egy lépést sántítottam is délelőtt. Hihetetlenül szerencsétlen egy nap nekem ez az október 1, tavaly és idén is kiment a bokám. Jövőre már most előirányoztam magamnak a pihenőnapot!
Délután aztán valamivel jobb lett a lábam és futni is elmentem. Leginkább azért, hogy tudjam tudok-e. Nem akartam ugyanis, hogy holnap esetleg úgy utazzak egy csomót edzésre, hogy aztán fordulhatok vissza 100 méter után.
Hát most az első néhány lépés után úgy voltam vele, hogy majdnem visszafordultam, de aztán gondoltam megvárom mi lesz, ha bemelegedik. Olyan 500 méter környékén már jó volt, majd az ipari-park területén már teljesen rendben ment a mozgás. Nem óvatoskodtam, hisz betonon nem volt semmi ami megbillenthetné a bokám. Visszafelé a Kertvároson át mentem és azért elég sokszor éreztem, hogy ha kicsit váratlanabb mozgást teszek, akkor az igen fájdalmas tud lenni. Tulajdonképpen tegnap is ilyen érzés volt az edzés vége, csak akkor nem tudtam, hogy azért nem fáj jobban a lábam, mert bemelegedett már.
Nem tudom mi lesz, remélem holnapra sokat javul a lábam, mert így maximum aszfalton, vagy rekortánon merek edzeni. Szerintem terepen, de még akár földúton is képtelen lennék normálisan futni.
Komolyabb a sérülés, mint tegnap hittem. Az biztos, hogy a szalagok most megmaradtak, de tuti jól meg lettek rántgatva. Nagyon remélem, hogy 1,5 hét alatt rendbejön a lábam, mert bár edzeni tudok vele, de így versenyezni értelmetlen lenne.
Olyan nagyon nem aggódok azért, kenegetem Flectorral és edzek tovább rendesen. Maga a futás nem fáj, a futómozgásom sem változik emiatt, így ártani nem árt az edzés a bokámnak.
 
Összesen 10km, 40 szint, 50:26
 
Max. pulzus: 148
Átlag pulzus: 136
Megnyugvási: 30 (131/101)

“Futás bedagadt bokával az Ipari-park felé” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Szia Zoli!
  Nagyon drukkolok, hogy ne legyen gond a bokáddal!!!
  de ha most nem pihenteted néhány napot, akkor nagy marha vagy…! ha most edzel vele, felejtheted az ob-t is…
  Szabolcs

 2. Mára jelentősen javult a helyzet. Egyrészt részben lelohadt, másrészt mindenféle bemelegítés nélkül is teljesen normálisan közlekedek vele.
  Szerintem futás közben sem lesz gond, még az elején sem.

  Edit azért elég szigorúan ítéli meg az ilyen eseteket és ért is hozzá. Azt mondta, hogy óvatosan futhatok. 🙂
  Mivel egyértelmű, hogy “csak” megrántgattam a szalagokat, nincs komoly baj. Arra kell csak figyelnem, hogy ne menjen ki újra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.