Velencei-tó Kör

Ma Fehérváron voltam és mindenképpen hosszút szerettem volna futni, lehetőleg nem egyedül.
Kapóra jött, hogy a Futóbolondok fórumán olvastam épp ezen a hétvégén lesz a Velencei-tó Kör, ami egy ingyenes, kötetlen tömeges edzés tulajdonképpen. 50 embert vártak rá és frissítővel, kísérőautókkal készültek, szóval minden ideális volt egy jó kis futáshoz a 27,9km-es körön.
Annak ellenére, hogy az aszfaltra nem vágytam ezt választottam és nekiindultam a többiekkel. Azt tudtam, hogy a többség lassabb lesz, mint az általam tervezett 4:30-5:00-ás tempó, de gondoltam valaki csak fut valami hasonlót.
Igazam lett, mert az élen futva hamar elindultam egy sráccal aki kezdetben 4:30-ban, majd 4:20-ban tolta. Előbb ketten futottunk, majd felért ránk Sneci is. Olyan 11km-ig mentünk így, ahol futótársam megállt frissíteni, Sneci pedig ellépett. Gondoltam úgyis edzés, no meg valószínűleg felérünk majd, így kocogva mentem egy darabig, hogy felérjen rám a srác.
Abban tévedtem, hogy Sneci-t utol fogjuk érni, mert egyre csak távolodott, ami a tempónk visszaesésének volt köszönhető. Előbb 4:30-ra, majd még lassabbra álltunk be, de nem bántam különösebben.
20km után már kezdtük az 5 perces tempót közelíteni és mivel épp akkor ért fel ránk hátulról egy lendületesebb tempójú futó, így csatlakoztam hozzá, hátrahagyva addigi futótársam, aki már korában arra bíztatott, hogy menjek nyugodtan. A végén megint jobb tempóban futva tettük meg kettesben a távot, ed itt már éreztem, hogy a beton nem nekem való. Nem szoktam én meg a kemény talajt és ami azt illeti ezután se fogom erőltetni. Olyan 5km-t futottam ugyan az útpadkán, vagy a bicikliútra ránőtt füvön, de még így is érzem a lábamon, hogy nem ehhez vagyok szokva. Szint nem sok volt, de azért az északi part érezhetően hullámzott és egy versenyen ettől igencsak be lehetett volna halni.
Ezen felül, bár tuti nem a betontól a derekam is kezdett vacakolni néhol. Egy-egy lépés nem esett jól és futás után is éreztem, hogy derékban majd eltörök, mint pár éve. Remélem nem jön ki megint az a derékprobléma, mint akkor, mert az igencsak rányomta a bélyegét az őszi szezonomra akkor. Idén már nem kell több nyavalya. Volt már elég. Igyekszem jobban odafigyelni a nyújtásra, mert az biztos segít ezen.
Mivel nagyon profi felfestés volt, így 5km-es részidőket is mértem:
 
  5km – 22:33 (142)
10km – 22:03 (154)
15km – 23:23 (149)
20km – 23:52 (145)
25km – 22:05 (152)
 
A vége, azaz a 27,9km 2:07:01 lett, ami a tiszta futóidő, mert egy frissítésnél és egy pisilésnél leállítottam az órát.
Az utolsó 2,9km 13:12 lett 155-ös átlagpulzussal.
Jó kis edzés volt ez, nekem tetszett az egész. Átlag tempóm 4:33-as volt, ami bőven jó volt a mai napra, hisz a tegnapi rohanás után kicsit fáradt voltam és csak egy könnyű hosszú futást terveztem.
Ez maradéktalanul teljesült, sőt még majdnem terven felüli is lett a tempó.
 
Összesen 28km, 100 szint, 127:01
 
Max. pulzus: 167
Átlag pulzus: 149
Megnyugvási: 36 (154/118)

“Velencei-tó Kör” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.